promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rémálmodban jöjjön elő: ellepték a pókok a görög falut
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A meleg időnek, és az emiatt elszaporodott potenciális élelemnek köszönhetően a pókok úgy gondolták, hogy kitombolják magukat. A nyolclábú partit egy görög falu, Aitoliko bánta, amelyet szinte teljesen elfoglaltak az apró, de rendkívül kreatív és kitartó lények.

A videón is jól látszik, ahogy a pókok alaposan behálózták a dél-görögországi falucskát. Az utcatábláktól a növényeken át a parton hagyott tárgyakig mindent a selyemre hajazó finom pókfonal borít. Egy görög hírportál megszóltatta a Démokritosz Egyetem tanárát, Maria Chatzaki-t, aki elmondta, hogy a Tetragantha nemzettségbe tartozó pókok művelték mindezt.
A biológia professzora hangsúlyozta, bár ezek a lények meglehetősen kicsik, hatalmas hálókat képesek szőni. A nem mindennapi látványért egyébként a szúnyogok a felelősek, amelyek az évszakhoz képest extrém meleg időjárásnak hála jelentősen elszaporodtak, a pókok pedig kihasználva az alkalmat, sok százméteres csapdákat szőttek a zsákmány elejtése érdekében.
A jelenség bár ritka, de átlagban ötévente előfordul
– tette hozzá Chatzaki.

Három éve Ausztráliában is észleltek hasonlót, ott a pókok annyival tréfásabbak voltak, hogy vékony hálóikat ejtőernyőként használva, az égből hullottak alá, halálra rémítva Goulburn város lakóit.

A görög invázióra visszatérve: a pókiszonyban szenvedőknek sem kell aggódniuk, az apró állatkák veszélytelenek az emberre, és a lakoma végeztével – hamarosan – el is haláloznak.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás