promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az ausztrálok az eper után immár a banántól is retteghetnek
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Queensland lakói napok óta nem térnek magukhoz a sokkból. Ausztrália észak-keleti államában nemrég tűket találtak a boltokban kapható eperben. Az első esetet követően egymást érték az újabb bejelentések, az ország túlsó felébe, Perth-be, de Tasmániába, sőt Új-Zélandra is került a tűvel „kezelt” gyümölcsből. Mivel az apró, hegyes fémtárgyak kívülről nem láthatók, így ha valaki jóízűen beleharap az eperbe, komoly sérülést szenvedhet. A rendőrség érthető módon azonnal nyomozni kezdett, egyelőre különösebb eredmény nélkül.

Mindeközben egy újabb gyümölcs, a banán is célkeresztbe került. Tettenértek ugyanis egy nőt, aki épp tűket szúrkált a bolti banánokba. Később ugyan kiderült, hogy az elkövetőnek súlyos mentális problémái voltak, az eset azonban tovább bonyolítja az ügyet, hiszen az eper-terroristák nyomán bárki bármikor ráállhat más élelmiszerekre is a hatóságok szerint.

Az eper-incidens nagyon rosszul érinti Queensland mezőgazdaságát. Az államban csaknem 150 termesztő dolgozik, farmjaik pedig most komoly veszélybe kerültek azt követően, hogy a szabotázsnak köszönhetően bezuhant az eper ára. Veszteségük pedig jócskán túlmutat az egyéni tragédiákon, hiszen az ausztrál eper-biznisz több milliárd dolláros üzlet, aminek a bedőlése érzékenyen érintheti az egész mezőgazdasági szektort. Ezért is akarják minél hamarabb kézre keríteni az „öko-terroristákat”.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás