promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ilyen, amikor egy oroszlán próbál bemászni a kocsidba
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Mozambik és Dél-Afrika határán található Kruger Nemzeti Park a kontinens legnagyobb és legismertebb vadrezervátuma. Az orvvadászat és az állatkereskedő maffia működésével súlyosbított helyzetű afrikai vadállomány számára a park maga a paradicsom, ahol az embertől nem zavartatva, természetes közegükben élhetnek a különféle fajok.

Persze teljesen nincsenek elzárva a kíváncsi tekintetek elől, hiszen a területet előszeretettel keresik fel a turisták, akik a szigorú szabályok betartása mellett járhatják végig a (majdnem) érintetlen vadont. Néha azonban kiderül, nem csupán az ember, de az állatok is fokozottan érdeklődnek a másik iránt. Egy dél-afrikai pár vérfagyasztó videót (a cikk végén megtalálják) tett közzé a napokban, amelyen a Kruger-ben tett látogatásuk talán legsűrűbb másfél percét örökítették meg.

A látogatók épp egy csoport fiatal oroszlánt közelítettek meg, amikor az egyik, egy fiatal hím kivált a csoportból, és az autójukhoz ment. Kiderült, szeretné közelebbről is szemügyre venni, hogy is néz ki egy ember. Először csak a visszapillantótükröt tanulmányozta, de aztán az ablak mögött felfedezte a kocsiban ülő, és a látványtól érthetően kissé nyugtalan párt.

A videót készítő nő egy vadvilággal foglalkozó honlapnak nyilatkozva elmondta, először ugyan megrémültek, de aztán rájöttek, a nagymacska nem akar rosszat, csak kíváncsi. Ettől persze az üvegen végigfutó karmok hangja még vérfagyasztó. Az eset békés véget ért, az érdeklődő oroszlán megunta a kapargászást, és elsétált.

A videón a vadállat akár egy nagyranőtt, játékos szobacicának is tűnhet, de a felvétel kapcsán többen is felhívták a figyelmet rá, hogy a párnak hatalmas szerencséje volt, amiért a kocsi ablakai fel voltak húzva. Nagyon sokan ugyanis letekert ablakkal autóznak végig a nemzeti parkban, hogy ne csak a látványban, de a természet hangjaiban is gyönyörködhessenek. A nyitott ablakot pedig egy oroszlán könnyen meghívásként értelmezheti. Ha pedig beugrik, jobb nem jobb belegondolni, hogy mi történhet az utastérben.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás