promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Inkább marketingfogás a robotpincér
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Győrben állt munkába az ország első robotpincére, aki Emy névre hallgat. A kínai étterem üzletvezetője Hui Hong Fu már régóta be akart vetni egy ilyen fogást, és végül össze is jött a dolog.

Ebben nem csak az van benne, hogy bevonzza az embereket az étterembe, de a munkaerőhiányt is próbálják vele egyensúlyba hozni.

A robot jelenleg tényleg csak marketingfogás, mivel annyi kényelmi funkciót nyújt az embereknek, hogy nem kell odamenniük a pulthoz a rendelésükért. A szakács az Emy mellkasába épített érintőképernyőn állítja be, melyik asztalhoz menjen, aki kiviszi tálcáján a rendelést.

Sokan el tudják képzelni, hogy egyes helyeken robotok váltsák fel a felszolgálókat, de azt is tudni kell, hogy az Emyhez hasonló gépek még rengeteg funkciót nem tudnak ellátni. A másik pont az, hogy a vendégek többsége elvárja a felszolgálói profizmust. Ha a kiszolgálás jó és gyors, a pincér pedig segítőkész, akkor jár a borravaló. Emy erre még nem képes, de ki tudja mit hoz majd a jövő...

A szakértők azt azonban jól látják, hogy az emberi felszolgálók karaktere nem pótolható, és az elit éttermekben egészen biztosan emberek hozzák majd ki az ételt és italt, hiába van a nyakunkon a futurisztikus techvilág.

Szeretnél egy új barátot vagy egy kis kedvencet otthonra, de nem akarsz a lakásban állatot tartani? Bemutatjuk neked Misty-t, a kedves házi robotot.

(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás