promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elképesztően aranyos a budapesti állatkert tapírbébije
Borítókép:  Forrás: Youtube
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Vasárnap hosszú-hosszú idő után végre új síkföldi (közönséges) tapírt üdvözölhettek a budapesti állatkert gondozói és szőrös lakói a Dél-Amerika kifutóban – közölte az intézmény.

A tapírborjú Suki és Géza nászából született. Suki, az édesanya ráadásul nem vonult el, fényes nappal, több látogató szeme láttára hozta világra kicsinyét, a vemhességi időszak 13 hónapig tartott. Géza végig ott izgult mellette, apás szülés volt. Érdemes megnézni a rövid videót: a botladozó tapírkölyökhöz egy vízidisznó is odasétál, és besegít az anyának a tisztogatásban.


Az örömteli eseményt követően Suki megette a méhlepényt és védett, zárt helyre vitte utódját. Néhány napig nem fogják tudni megnézni őt a látogatók, nevet pedig később adnak majd neki.

Utoljára 1987 őszén született tapírkölyök Budapesten – Nándi és Malvin szerelméből. A fővárosi intézményben egyébként 1890 óta láthatóak tapírok.

Legutóbb a debreceni állatkertben született egy nőstény tapír Magyarországon, idén júliusban.

A tapír Dél-Amerika számos területén él Argentinától Kolumbiáig. Elsősorban erdős, mocsaras vidékeken honos, ahol bő csapadék van.

(Gaba)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás