promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tarol az Art Selfie
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Őrületesen jó ötlettel rukkolt elő a Google, amivel ráadásul kicsit közelebb is hozzák az emberekhez a művészetet. Az Arts & Culture applikáción belül találhatjuk meg az Art Selfie funkciót, amit közel egy éve indított útjára a cég kísérleti jelleggel.

Már a megjelenés után 30 millió alkalommal használták, amit mára feltornáztak 78 millióra. Mivel innentől globálisan elérhető, ez valószínűleg semmi perc alatt átlépi a 100 milliót.

A program 70 ország 1500 múzeumának és 6000 tárlatának darabjaival veti össze az arcképünket, valamint keresi meg, melyik festményen látható személyre hasonlítunk a legjobban. Ezt folyamatosan igyekeznek bővíteni amúgy innentől kezdve.

Ehhez persze előtte készítenünk kell egy fotót, majd az arcfelismerő elég gyorsan elkezd analizálni. Sokan valószínűleg elég érdekes és vicces eredményeket fognak kapni. A programot lehet azzal is cukkolni, hogy esetleg valamilyen grimaszt, vagy szimplán hülye fejet vágunk.

Az applikáció azt is megmutatja, melyik múzeumban találhatunk magunkra, valamint hogy valóban kulturálódjunk, a teljes festményt is megtekinthetjük nem csak az arcképet.

Természetesen nem egy adathalász programról van szó, így nyugodtan telepíthetjük. Az app célja az, hogy közelebb hozza a művészetet, így például gyűjteményeket is megnézhetünk, vagy ráakadhatunk vele a legközelebbi múzeumra. Androidra innen, iOS-re pedig innen tudjuk letölteni.

(Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás