promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rúdtánc fogadta az óvodásokat az első napon, kirúgták az igazgatót
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Több száz izgatott kisgyermek zsúfolódott össze a dél-kínai metropolisz, Shenzen (Sencsen) városának egyik óvodájában, izzadó tenyérrel és könnyes szemmel várták az új tanév elős napját, és búcsúztak szüleiktől, amikor színpadra perdült egy lenge ruhába öltözött hölgy, hogy rövid kis performanszával mosolyt csaljon az arcokra. Terve nem egészen jött be, mosoly helyett mindenkinek a padlóig zuhant az álla.

A nő ugyanis merész öltözékben egy rúdra pattant fel, és pikáns táncot lejtett, pörgött-forgott mindenki őszinte döbbenetére. Az élképedt szülők meg is örökítették a nem mindennapi jelenetet, ahogy a rúdtáncos minden tudását beleadva vonaglott a kínai zászló alatt. És nem álltak meg a videózásnál, azonnal panaszt tettek az igazgatónál, aki azonban nem osztotta a véleményüket. Szerinte ugyanis a rúdtánc egy széles körben ismert, és elfogadott sport, amely kiváló erősítő gyakorlat és művészi mozgásforma egyszerre.

Egy Michael Standaert nevű újságíró két gyermeke is az óvodába jár, így ő is részese volt a show-nak. Twitterén ki is fejtette véleményét: 10 nappal az új tanév kezdete előtt a kicsiknek katonai kiképzésen kellett részt venniük, ahol megtanulhatták a lőfegyverek használatát, most meg rúdtánccal fogadják őket az óvodában – írta a férfi, majd hozzátette, „az igazgatónak elment az esze”.

A dühös szülők a rendőrségen is feljelentést tettek, és a Weibo kínai közösségi oldalon megosztott közleményben tiltakoztak az óvodai rúdtánc ellen. A kerületi oktatási hivatal pedig igazat adott nekik, az óvoda vezetőjét kirúgták, és mindenkitől elnézést kértek az incidens miatt.

Az időközben eltávolított vezető korábban még azt mondta, csupán néhány szülő problémázott a rúdtánc miatt, a többiek azt mondták, szívesen megtanulnák ezt a fajta mozgást.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás