promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megsebesült a lövöldözésben, beperli a szoftvergyártó céget
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Múlt vasárnap sok száz versenyzőt felvonultató e-sport rendezvényt tartottak a floridai Jacksonville-ben. A GLHF Game Bar nevű helyen a versenyzők a Madden NFL 19 amerikaifocis videójátékban – vagyis a Madden-sorozat legújabb darabjában – mérhették össze tudásukat.

A tavalyi esemény egyik győztese, David Katz idén hamar elbúcsúzott a küzdelmektől, a szemtanúk szerint a kiesést követően csak bámult a semmibe, még ellenfelével sem fogott kezet, felállt, és üveges tekintettel távozott. Nem sokkal később azonban visszatért, egy pisztollyal a kezében. Mivel a versenyt a rendezvény Twitch-csatornáján élőben közvetítették, a nézők hirtelen éles csattanások hangjára kaphatták fel a fejüket. Katz lövöldözni kezdett, több embert megsebesített, két embert megölt, majd maga ellen fordította a fegyverét.

Jacob Mitich egyike volt a megsebesített versenyzőknek, Katz két lövése találta el. A férfi a Morgan & Morgan ügyvédi irodán keresztül keresetet nyújtott be egyebek mellett a rendezvény otthonául szolgáló bár, Jacksonville városa, és a Madden NFL 19-et kiadó EA Sport szoftvergyártó ellen.
Több barátjához hasonlóan Jacob Mitich is azért utazott múlt héten Jacksonville-be, hogy azzal foglalkozhasson, amit a legjobban szeret: videójátékozzon
– írta közleményében az ügyvédi iroda.

„Bízott ez esemény szervezőiben és házigazdáiban, azzal a tudattal lépett be a bárba, hogy egy biztonságos térbe érkezik. Ezt a bizalmat azonban hamarosan darabokra szaggatták a lövések, amelyeket egy túlzsúfolt térben adtak le – hangsúlyozta a jogi képviselő. – A szervezés hibái tragikus eredménnyel jártak. Azért fordulunk a bírósághoz, hogy megtaláljuk a felelősöket, és hogy elérjük, soha többé ne fordulhasson elő hasonló tragédia.”

Az EA Sports Mitich szerint felelőtlenül járt el a szervezés terén, és közömbösen az esetet követően, ezért a céget is beperli. A keresetben szerepel egy kitétel, amely szerint, a szoftvergyártó mostantól teljes felelősséggel tartozik a rendezvényein résztvevők biztonságáért.

A lövöldözést követő napokban az EA közleményben biztosított mindenkit róla, hogy a munkatársaik keményen dolgoznak rajta, hogy minden egyes rendezvényük a lehető legbiztonságosabb legyen, majd hozzátették, töröltek minden további, már leszervezett idei Madden NFL 19 versenyt.

A cég 1 millió dollárt adományoz az áldozatok családjainak.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás