promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az „évszázad bokszmeccsén” két amatőr püfölte egymást
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Logan Paul és KSI ütközetét nemes egyszerűséggel az internet történetének legnagyobb eseményeként harangozták be. A két sokmilliós követővel rendelkező YouTube vlogger a Manchetser Arenában püfölte egymást szombat este. A meccset a helyszínen 20 ezer néző követte, az igazán nagy dobás azonban az online közvetítés volt. A YouTube fizetős csatornáján közel egymillióan, illegális streamen pedig további 1,2 millióan követték a meccset.

Így, bár korábban minden idők legnézettebb bokszmeccsét ígérték, a várakozásokhoz mérten szerény eredményeket produkált, ám a jelenség a népszerűségi kérdésektől függetlenül mégis izgalmas. Hiszen mégiscsak két amatőr néha mulatságosnak tűnő ütésváltását követték több millióan, és még fizettek is ezért.

KSI, vagyis Olajide William „JJ” Olatunji 19 millió követővel bír a YouTube-on. Hírnevét eleinte annak köszönhette, hogy élőben közvetítette, ahogy FIFA-zott, GTA-zott és néha más lövöldözős, vagy horrorjátékokkal szórakoztatta saját magát. Szexista megjegyzései miatt többször kritizálták, de minden esetben hamut szórt a fejére, rajongói – és a YouTube – pedig mindig megbocsátott neki.

Logan Paul a Vine-on kezdte a pályafutását, később a YouTube egyik legfelkapottabb sztárja lett, volt olyan hónap, amikor a videóit több mint 300 millióan nézték meg. A botrányokat ő sem kerülte el. A számos nehezen magyarázható eset közül kiemelkedett az a Japánban tett látogatása során bemutatott videó, amelyen egy öngyilkos férfi holttestét tette közszemlére. A japán Aokigahara-erdőt az öngyilkosok erdejének hívják, nem véletlenül, a Fudzsi-hegy lábánál fekvő területen szinte mindennapossá váltak az öngyilkosságok. Logan Paul ezt a témát kívánta körüljárni, ám nem a legérzékenyebb módon, egyszerűen odasétált a fáról lógó testhez és vidáman kommentálta a látványt. A videó óriási felháborodást keltett, a YouTube később el is távolította azt, igaz, még megvárták, amíg 50 millió fölé kúszik a nézettsége. Végül még a vloggert is kivágták a közösségi oldalról – néhány hét után aztán visszatérhetett persze.

Paul vs KSI

A Manchester Arena és az online felületek közönségét ezek a botrányok valószínűleg hidegen hagyták, ők két egyenként közel húszmilliós táborral (bár lehetnek persze átfedések) bíró vloggert akartak látni, akik hülyére verik egymást. A mérkőzés jellegéről és színvonaláról csak annyit, hogy a brit bokszszövetség jó előre elhatárolódott az ütközettől. Ez azonban szintén nem számított a rajongóknak, akik közül, mint azt The Guardian megírta, sokan még tévében sem néztek bokszmeccset, de ezt az összecsapást semmiért sem hagyták volna ki.

KSI egyébként nem először lépett ringbe, korábban egy másik vloggerrel, Joe Wellerrel csapott össze. Ezután hívta ki Logan öccsét, Jake-et, ám helyette végül a báty lépett ringbe KSI ellen. Jake Logan pedig KSI öccséve, Deji-vel ütközött meg a főmeccs felvezetőjeként – összesen nyolc amatőr ütközetet láthattak a nézők ezen az estén –, és győzte le őt technikai KO-val.

A két vlogger azonban már nem bírt egymással. Bár az elején Paul Logan tűnt jobbnak, a bírók végül döntetlenre hozták ki a meccset. Szerencsére, hiszen így már azon melegében bejelenthették, hogy a hirig folytatódik: már szervezik a visszavágót.

Még messze vagyunk tőle, de eljöhet az idő, figyelmeztettek a szakértők, amikor az online közönség inkább az ilyen meccsekre fizet majd, és nem a valódi profi harcosok küzdelmére.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás