promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rockstar-evolúció: egy kis visszatekintés
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Rockstar Games a Take-Two Interactive egyik játékfejlesztő részlege. A székhelyük New Yorkban van, de szétszórtan rengeteg stúdiót találunk. A legismertebb a Rockstar North, aminek a szervezete a skóciai Edinburgh-ben található. Nevükhöz fűződik a híres Grand Theft Auto sorozat és a Manhunt első része, továbbá felügyelték a Manhunt 2 fejlesztését is.

A GTA első része még 1997-ben jelent meg, két évre rá pedig már jött is a Grand Theft Auto: London, valamint a második rész. Ezek még felülnézetesek voltak, de annyira fantasztikusak élményt tudtak adni így is, hogy a gamerek imádták.

A Rockstar végül 2001-ben duplán történelmet írt. Ekkor jelent meg ugyanis a GTA3, valamint a Max Payne széria első része is. Meg sem kell említenünk, hogy mennyire zseniális játék volt mindkettő. Anno kikönyörögtem egy új videókártyát a gépembe a bátyámtól, hogy játszhassak ezekkel. Persze az elkötelezett kockák tudják, hogy a Max Paynet eredetileg Remedy Entertainment fejlesztette, a Rockstar lényegében csak lecsapott rá.

A játékfejlesztő cég most már a Red Dead-sorozatát is kultikus szintre készül emelni. A második rész a 2018-as év egyik legjobb várt játéka közé tartozik. Ennek csúszott a premierje, de ha minden jól megy, októberben megkapjuk.

Ahogy a videóban látjuk, a Rockstarnak azért volt néhány ügyetlen kísérlete is játékok terén, de annyi jó fejlesztést kaptunk tőlük, hogy ezeket meg lehet bocsájtani.

(Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás