promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Legyél vegán és meghalsz, üzente, majd elrágott egy szelet nyers húst
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Azt hitted, hogy a nyakában az afro-amerikaiakat gyalázó táblával a Harlem szívébe sétáló Bruce Willist nem lehet túlszárnyalni? Tévedtél.

Egy amszterdami vegán fesztiválra – ami a jelentések szerint az első volt a város történetében – egy felháborító módon viselkedő ember miatt hívták ki a rendőröket.

A felforgató egy hatalmas szelet nyers hússal érkezett az eseményre, amit boldogan – és még mindig nyersen – el is kezdett rágcsálni a vegán fesztiválozók rémületére. És hogy biztosra menjen, a provokatőr „Legyél vegán, és halj meg” feliratú polóban érkezett.

A szemtanúk beszámolója szerint a performansz elsősorban azért keltett visszatetszést, mert a hús szó szerint tocsogott a vérben, így idővel a demonstráló úriember is talpig véres lett, ami az éppen akkor rendezett gyerekprogramok résztvevőit halálra rémítette. A tüntető egyébiránt nem egyedül érkezett, egy asszisztens, és egy operatőr is elkísérte, vagyis az akció legkevésbé sem spontán ötlet, hanem előre megtervezett, és precízen kivitelezett provokáció volt.

Bár egyből távozásra szólították, jelenlétét semmilyen törvény vagy szabályozás alapján nem kifogásolhatták, a férfi és stábja pedig nem volt hajlandó elhagyni a fesztivált, így a közönség még egy órán át élvezhette a vérben ázó marcangolást. 

A fesztivál szóvívője az esettel kapcsolatban elmondta: természetesen senkinek sem tilthatják meg, hogy bárhol nyers húst egyen, de a véres előadás komoly sokkot okozott az esemény résztvevőinek. Hozzátette, sok idős ember, és kisgyerek is vendégük volt a bizarr performansz idején.

A rendőrség később tájékoztatta a helyi lapokat, hogy a férfival szemben semmilyen eljárás nem indult, hiszen még szabálysértést sem követett el.

(fib)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás