promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szeretnél egy kastélyt a Trónok harcából?
Borítókép:  Maison Real Estate
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Na persze nem árt, ha van némi tejbe aprítani valód is, mert a vásárlónak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, ha szeretne a Starkok legfőbb szövetségesének számító, Tully-ház kastélyában lakni.

A napokban adták fel a hirdetést az ír Maison Real Estate ingatlanközvetítő oldalon, miszerint árulják az észak-írországi hatalmas Gosford kastély egy nagy részét, amely történetesen az HBO tévécsatorna híres sorozatának, a Trónok harcának egyik helyszínéül szolgált.

A filmben ez a vár Zúgó (Riverrun), a Tully család igen impozáns megjelenést nyújtó kastélya. A könyvet, illetve a filmet nyomon követők jól tudhatják, hogy Zúgó Catelyn Stark családjának, vagyis a Tully-ház örököseinek adott otthont, mielőtt a Frey család elfoglalta azt. Valamint Robb Stark itt fejeztette le az engedetlen Rickard Karstarkot a 3. évadban.

Trónok harca kastély

Ha felmegyünk a hirdetés oldalára, részletes leírást láthatunk a korábban hotelként szolgáló kastélyról, illetve számos képmelléklet győzheti meg a komoly érdeklődőt arról, hogy keresse fel személyesen is az ingatlant és mielőbb tegye le a foglalót erre a páratlan szépségű „kis családi fészekre”.

Maga a kastély története legalább olyan szövevényes, mint a Trónok harca filmben.

Az 1800-as évek közepén épült neo-norman stílusban, és 1921-ig Gosford grófjainak birtokában volt. Jórészt a hadseregnek adták ki bérbe, és a környéken állomásozó katonaság szálláshelyéül szolgált. A II. világháború idején a hadsereg egyik támaszpontja volt és egy részét katonai fogolytáborként használták. A háború után a Mezőgazdasági Minisztérium tulajdonába került, majd 1983-tól mindmáig hotelként működött. 2006-ban ráadásul a kastély szobáinak nagy részét felújították és „A” besorolási osztályba tartozó luxus lakosztályokká alakították őket.


A szerencsés vásárló egy gyönyörű vidéken lehet birtokosa az óriási kastély-komplexum egy jelentős részének, melyet aztán kénye kedve szerint alakíthat át luxus lakásokká, vagy ismételten hotelként üzemeltetheti.

Az ingatlaniroda 500 ezer font (vagyis több mint 180 millió forint) felett hirdette meg az ingatlan árát, ami azt jelenti, hogy a megjelölt összeg felett legtöbbet ígérő vevő lehet a boldog tulajdonosa az egyik Trónok harca kastélynak.

(Horváth Gábor)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás