promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Libegőből figyeld a csillaghullást!
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Július 28-án, szombaton Budapesten, Eplényben és Sátoraljaújhelyen meghosszabbított nyitvatartással várják azokat, akik kipróbálnák, hogy milyen az éjszakai libegőzés. Ha az időjárás is engedi ezen az estén ráadásul a Piscis Austrinidák hullócsillagrajt is látni lehet majd.

Az első Libegők Éjszakáján országszerte éjfélig lesz nyitva a Zugligeti Libegő, az Eplényi Libegő, a Lillafüredi Libegőpark és a Zemplén Kalandpark pályája Sátoraljaújhelyen.

A fővárosban este hattól a Batthyány tér és a Zugligeti Libegő között az Ikarus 630-as kabrió nosztalgiabuszára is fel lehet szállni, és onnan csodálni a kivilágított Budapestet.

A zugligeti libegő felvonója a budapesti metróállomások mozgólépcsőinél is lassabban, mindössze 4 km/h sebességgel, folyamatosan halad. Először 1932-ben fogalmazódott meg az ötlet egy hasonló közlekedési eszköz építésére, de csak évtizedekkel később, 1970. augusztus 17-én adták át a kötélfelvonót a fővárosi lakosoknak.

A lillafüredi felvonó, amely a lillafüredi Erzsébet sétány és a miskolci üdülőövezet fölött magasodó Jávorhegy között közlekedik, a legújabb ilyen típusú látványosság Magyarországon, ezt 2015-ben adták át.

(son)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás