promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Retteghet az Apple? Érkezik az új trónkövetelő
Borítókép:  CNET
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Ahogy azt már korábban is sejteni lehetett, most beigazolódni látszik, hogy a Pixel 3 és Pixel 3 XL jóval erősebb lesz teljesítményében és tulajdonságaiban, mint előző szériájuk a Pixel 2 és a Pixel 2 XL. Ez annak is köszönhető, hogy még 2017-ben a Google felvásárolta és beolvasztotta a HTC hardver csapatát a sajátjába.

A gyártó Pixel 2 telefonja az elvárásokkal szemben viszonylag alulteljesített, miközben az Apple az iPhone X-el, ha nem is forradalmasította a mobilpiacot, de jelentős újításaival fontos mérföldkövet teremtett a mobilgyártók egyre fokozódó versenyében. Ez, illetve a következő év pedig arról szól, hogy melyik nagy gyártó lesz képes megugrani az Apple és a Samsung párharcában egyre magasabbra helyezett lécet.

PhoneDesigner

Ebben a dinamikus küzdelemben állítja csatasorba a Google a legújabb zászlóshajóját, és próbál magának nagyobb szeletet szelni a mobilpiac tortájából, mint azt eddig sikerült nekik. Az alapok és a képzett fejlesztő gárda megvan ehhez, és az sem elhanyagolható, hogy a Pixel rendelkezik jelenleg az egyik legerősebb kamerával az okostelefonok terén, továbbá mögötte áll a saját fejlesztésű Android szoftver is. Ráadásul a legújabb Pixel széria már biztos, hogy a vállalat által fejlesztett és hamarosan debütáló Android P operációs rendszerrel lesz ellátva. Az új szoftver az eddigi ígéretek szerint, rengeteg új funkcióval fog rendelkezni, többek közt többjátékos AR funkciókkal vagy a továbbfejlesztett Google Assistant hangvezérlővel, ami az ígéretek szerint az eddigi legfejlettebb hangvezérelt asszisztensünk lesz.

Emellett, ha hihetünk a pletykáknak, a Google az új telefonokkal egy időben kívánja piacra dobni a legújabb Google Pixel Wear OS okosóráját is.

A Google, tanulva a Pixel 2 XL-ben ejtett komolyabb hibákból, az ígérete szerint a 3-as szériában az például már nem fordulhat elő, hogy beégnek a telefon OLED kijelzői. (A tavalyi évben egyébként ez több gyártó OLED kijelzővel szerelt telefonját is érintette, amely szerint a készülék paneljén már rövid ideig tartó használat után megjelentek a beégés jelei, azaz a hosszú ideig megjelenített tartalmak halványan, folyamatosan láthatók maradnak a kijelzőn.) A kijelző körüli botrány többek közt arra is sarkallta a céget, hogy a jövőben kibővítsék a jótállási időt telefonjukra, és ezt a Google be is jelentette az éves I/O konferenciáján.

Névtelen

Habár szinte biztos, hogy még idén megjelenik a Pixel 3 és Pixel 3 XL, pontos ismereteink egyelőre nincsenek a telefonok specifikációiról, de még a kinézetről sincs hivatalos képünk. Ha hihetünk a kiszivárgott Pixel 3 képek valódiságában, akkor az új készülék nem sokban fog eltérni a Pixel 2 kinézetétől. A Google tehát jól leplezi műhelytitkait, és csak fokozatosan adagolják számunkra a hírmorzsákat, vagy a nem teljesen megbízható forrásokból, híresztelésekből tudunk még szemezgetni.

Ilyen feltételezés az is, hogy a készülékek támogatni fogják a vezeték nélküli töltést is, amely alátámaszt egy másik spekulációt is a telefonnal kapcsolatban: miszerint üveg hátlappal kerülnek forgalomba. Az üveg hátlap nem csak prémium megjelenést ad a telefonnak, de ideálisabb is a vezeték nélküli töltéshez, mint mondjuk a fém hátlap. Ráadásul a Google korábban már az élvonalban szerepelt vezeték nélküli telefontöltéssel, mint a például a Google Nexus 6 és a Google Nexus 5 esetében, de a későbbi telefonokból kikerült ez a funkció.

Az iPhone 8 és az iPhone X megjelenésével azonban ismét népszerűvé vált a vezeték mentes töltés a felhasználók körében, így ésszerű lépés lenne a Google-től is, ha újra elérhetővé tennék ezt a funkciót új telefonjaikban.

A tech-pletykák terén viszonylag megbízhatóbb információkkal rendelkező WinFuture német hírportál szerint, a Google azzal a tajvani Foxconn technológiai vállalattal működik együtt az új megjelenítő hardver megalkotásában, akik az iPhonnak is a beszállítói. Azonban pontos információink a hardver erőforrásairól sincsenek még.

A megjelenés dátumát még most sem árulta el a cég, de ha az eddigi trendet követik, akkor nagy eséllyel idén októberben, de legkésőbb decemberig a boltok polcaira kerülhet mindkét készülék. (Az előző Pixel telefonok is rendre októberben jelentek meg.)

A készülékek áráról szintén nincs értesülésünk, de az elemzők szerint a tavalyi Pixel 2 és Pixel 2 XL árának megfelelő összeggel nyitnak az új telefonok is, vagyis a Pixel 3-at 650-750 dollár közötti összegre, míg az XL változatot 850 dollártól felfelé jósolják.

(Horváth Gábor)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás