promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jön a „légzsák” a mobilokhoz
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Philip Frenzel Aaleni Egyetemre jár, és nem azzal tölti a szabadidejét, hogy minél élethűbb legyen a kutyafüles szelfi, hanem valóban hasznos fejlesztéseket talál ki okostelefonokhoz. Most a légzsák ötletét lovagolta meg, ami ha elterjed, rengeteg telefont menthet meg a töréstől.

Valóban igaz, hogy aki még nem ejtette el a telefonját, annak gyakorlatilag nem is volt. Ma már persze igyekeznek úgy kialakítani őket a gyártók, hogy ha például kirántjuk őket a zsebünkből, akkor valamennyire bírják a strapát, de van, amikor ez is kevés. A mobil szervizben dolgozók szerintem össze se tudnák számolni, hány betört kijelzővel találkoztak életük során.

A tok elég jó megoldás, mert tompítja az esést, de előfordul, hogy a peches zuhanás után még így is betörik a kijelző, ami elég drága mulatság. De mivan, ha a tokba be van építve egy speciális szerkezet, ami megmenti a telefont?

Ez persze nem légzsák, hanem 4 darab rugalmas láb. Ahogyan az airbag az ütközést érzékeli, így a tok már a zuhanás pillanatát. Ekkor észbe kap, hogy a telefonunk szabadesésben van, és aktiválja a 4 kis rugót. Ezek kinyílnak, és megakadályozzák, hogy a telefon a földhöz csapódjon, ergo összetörjön, megmentve minket a gyötrelmes és drága szerviztől.

Az ötlet nagyszerű, a prototípus működik, így a feltaláló már be is jegyezte a szabadalmat, szóval találkozni fogunk vele vásárlóként is. Ezt persze akkor lesz igazán érdemes beszerezni, ha többszázezres telefonnal mászkálunk. A finomhangolás után valószínűleg már a gyártósorra kerül majd a tok. (Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás