promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Venne 128 TB-os SD-kártyát?
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Akik még mindig gigában gondolkoznak, azoknak mondjuk, ez 128.000 gigabyteot jelent. Az SD Association fejlesztése ennyit ígér tárolókapacitásra, és ehhez társulna még a 985 MB per másodperces átvitel, ami őrületesen gyors. Ez már olyan jövő lehet, hogy szinte másodpercek alatt dobhatunk majd át egy több gigás HD filmet innen-oda.

SD 6.0 szabvány maximális tárolókapacitása 2 TB, szóval a 7.0-s specifikáció hatalmasat ugrik előre. Persze nálunk még a 2 TB sincsen elterjedve, ezeknek bőven le kell menjen az ára, hogy az emberek elgondolkodjanak a megvásárlásukon. Például még az 1 TB-osat is szinte képtelenség kapni, mivel tudják, hogy nem sokan vennék le a polcról.

A 128 TB jön, de a 128 GB már van, ezeket pedig gyártótól függően 10-20 ezer forintért be tudjuk szerezni. A terabyteos változaton akár 25 ezer HD filmet is felpakolhatnánk gond nélkül.

Az új SD Express protokoll eközben a PCI Express és az NVMe felületeket is támogatja, ami azt jelenti, hogy az SD-kártyákat akár eltávolítható SSD-ként is használhatjuk a jövőben, ráadásul SSD-szintű sebességekkel.

A jövő már itt van, de ehhez az eszközöknek is fejlődniük kell, például a kártyaolvasóknak, hogy ilyen sebességet tudjanak kezelni. (Torony)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás