promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A kuka nem éhes – ételmentő futárszolgálatot indított a Budapest Bike Maffia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Budapest Bike Maffia alulról jövő civil kezdeményezés. A fővárosi bringás szubkultúra fiataljai arra szerveződtek, hogy aktív módon segítsenek a nehéz helyzetben lévő embertársaikon. Hajléktalanoknak osztanak rendszeresen ételt, amit saját maguk főznek meg, csomagokkal segítik a rászoruló családokat, de állatmenhelyeken is kiveszik a részüket a feladatokból. Nem tartják magukat hősöknek. Másoknak segítő kezet nyújtani számukra természetes.

Aki kicsit is nyitott szemmel jár, az szembesül azzal, mennyi nehéz helyzetben élő ember van, akin segíteni kell.

A Budapest Bike Maffia tevékenysége egyfajta hungarikum: a világon még senki nem ötvözte a bicikliskultúrát a szociális munkával. A Budapest Bike Maffia most egy évek óta megoldatlan problémára talált megoldást. Nap mint nap szembesülhetünk azzal, hogy egy-egy étteremben a nap végére mennyi étel marad meg. Ezek általában a kukában landolnak, miközben annyi helyen lenne szükség rá.

A rászorulókat számos módon támogató civil szervezet, a Budapest Bike Maffia inkább a kezébe vette az irányítást és elindított egy ételmentő futárszolgálatát. Ezt a csodálatos új kezdeményezést most a fesztiválszezon kellős közepén külön ajánlunk a rendezvényesek figyelmébe. Felajánlásonként legalább ötven adag friss, jó minőségű, emberi fogyasztásra alkalmas, illetve tartós élelmiszert tudnak átvenni. A regisztrált adományokat futárok gyűjtik össze, akik azonnal ki is osztják azokat hajléktalanszállók, melegedők, átmeneti otthonok között.

A Budapest Bike Maffia önkéntesek jelentkezését is várja, akik segítenek elszállítani a felajánlott ételeket. Az adományozók és a segítők a www.etelmentes.hu oldalán jelentkezhetnek.

(son)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás