promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tényleg meztelen képeket kér a Facebook
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Baromságnak hangzik, de igaz, hogy a Facebook úgy akar minket megvédeni, hogy a meztelen fotóink kikerüljenek a netre, hogy meztelen fotót kér tőlünk.

A mai tinédzsereknél nagyon "divatos" bosszú (pl. egy megcsalás, vagy egy csúnya szakítás után), hogy az exről kompromittáló fotókat tesznek fel az internetre. Ez ellen tök könnyű védekezni: még a legnagyobb szerelemnél se adjunk olyan tartalmat a párunk kezébe, amivel később visszaélhet.

A Facebook viszont merészet lép. Azt kéri a felhasználóitól, hogy küldjenek a felhasználók meztelen fotót magukról, és ezzel fogja megvédeni őket. De mégis hogyan, és mit csinálnak a fotókkal?

Nos, digitálisan feldolgozzák őket, amolyan digitális ujjlenyomatot készítenek a fotóról. Ezt követően a Facebook "fekete listára" teszi ezt a digitális lenyomatot, így pedig azt ígéri, hogy később bármilyen felhasználó szeretne meztelen fotót feltölteni az adott személyről, akkor az nem fog megjelenni, hiszen "megismeri" az érintett személyt.

A Facebook ígérete szerint mindössze egy nagyon szigorúan válogatott ötfős csapat fogja látni a feltöltött meztelen képeket, és mindössze addig, amíg ez a digitális leképezés meg nem történik. Ezt követően az ígéret szerint véglegesen törlése kerülnek a fényképek, és már csak a digitális leképezésük marad meg.

Ez a funkció egyelőre csak az USA-ban, Kanadában, Ausztráliában és Angliában érhető el, így mi még nem használhatjuk, bár nagy kérdés ki a fene akarná ezt használni? Erős a kétség, hogy ezzel tényleg megvédjük magunkat a bosszútól, vagy éppen így kockáztatjuk, hogy illetéktelenül kikerüljön a féltett fotónk a netre.

Nos, mi még mindig az ósdi módszert ajánljuk, vagyis akármennyire is megbízol az illetőben, se fotót, se videót ne küldj neki magadról. Utóbbit főleg ne, mert az esetek 98%-ban az valóban valamilyen pornó oldalon fog kikötni egyszer. (Mastermind Számítástechnika; Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás