promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mi történik, ha Japánban 25 másodperccel hamarabb indul egy vonat?
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Megdöbbentő adat volt a MÁV-tól, amikor nyilvánosságra hozták, hogy a személyszállító vonataik összesen 3,5 évet késtek tavaly. Ha nagyon pontosak akarunk lenni, akkor 1 millió 831 ezer 556 percről beszélünk.

Japánban a Notogawai állomáson egy mozdonyvezető hibázott, és 25 másodperccel korábban indult el. A vonat 12 szerelvénnyel egy közel 2 órás hosszú útra indult a Hyogo prefektúra Nishi Akashi megállójába.

A vezető 7.11-kor zárta az ajtókat, de valójában 7.12-kor kellett volna. Ez fel is tűnt neki, de mivel nem látott senkit, így nem érdekelte az a 25 másodperc. Így viszont a szinte századmásodpercre pontosan működő utasok közül sokan lekésték a vonatot, és volt aki panaszt is tett emiatt.

A következő vonatra 7 percet kellett várni, így sokan elkéstek a munkahelyükről. Gondolhatjuk magunkban, hogy ejha, őrülten nagy dolog, de igen, ott ez őrülten nagy dolog. Mintha nem menne be dolgozni az ember. Ezután persze ne is lepődjünk meg, hogy a japán mentalitást látva túlhajszolják magukat az emberek, vagy szó szerint halálra dolgozzák.

A SoraNews24 le is hozta a bocsánatkérő közleményt: „Óriási kellemetlenséget okoztunk az ügyfeleinknek, ami tényleg megbocsáthatatlan.” Japán nyugati részének vasúthálózatáért felelős JR West hozzátette azt is, hogy kivizsgálják az esetet, és biztosítanak mindenkit arról, hogy több ilyen ne fordulhasson elő. (Torony; SoraNews24)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás