promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Facebook: megvolt a nagy meghallgatás
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Jan Schakowsky demokrata párti képviselő felsorolta a Facebook és személy szerint Mark Zuckerberg eddigi, sokszor ismételt bocsánatkéréseit, idézve még egyetemista korában  elhangzott bocsánatkéréseit is, és megjegyezte: ez is  arra utal, hogy "az önszabályozás egész egyszerűen nem működik” – jelentette Járai Judit, az MTI tudósítója.

Mark Zuckerberg erre reagálva hajlandónak mutatkozott  a "bizonyos fokú" szabályozás elfogadására. „Az internet fontossága világszerte erősödik, és úgy gondolom, hogy a szabályozás bizonyos formái elkerülhetetlenek" - fogalmazott a Facebook-vezető. Majd hozzátette, hogy bár a szabályozás szükséges, de nagyon kell vigyázni arra, hogy milyen lesz ez és hogyan alkalmazzák. Arra is utalt, hogy a kisebb internetes cégeknek esetleg nem lesz erre erőforrásuk.

A képviselők kérdéseire Zuckerberg közölte azt is, hogy saját, személyes adatai szintén szerepeltek a brit-amerikai Cambridge Analytica cég által illetéktelenül feldolgozott profilok között. Fontosnak tartotta hangsúlyozni - amit egyébként már kedden, a szenátusi meghallgatáson is elmondott -, hogy a Facebook nem gyűjt információkat szóban elhangzott beszélgetésekből, nem raktároz adatokat Oroszországban és jelentős mértékben csökkenti oroszok esetleges hozzáférését az adatbázisához. Megerősítette: vizsgálják annak lehetőségét is, hogy új, Európára érvényes adatvédelmi rendszert dolgoznak ki, bár részletekkel nem szolgált róla. "Dolgozunk rajta" - mondta.

Ugyebár Zuckerberget szerdán a képviselőház energetikai és kereskedelmi bizottságának képviselői hallgatják meg, előző nap pedig a szenátus igazságügyi és kereskedelmi bizottságának meghallgatásán vett részt.

A legjelentősebb beszélgetés azonban mindenki szerint ez volt:

- Zuckerberg úr, elmondaná nekünk, melyik hotelben járt előző este?
- Nem.
- Elmondaná nekünk, kikkel váltott üzenetet ezen a héten?
- Szenátor úr, nem, azt hiszem nem szeretném ezt nyilvánosan megtenni.
- Pontosan erről van szó. A személyes adatokhoz való jogról, ennek határairól, és arról, mennyit adnak el ebből annak nevében, hogy „világszerte összekapcsolják az embereket”.

(MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás