promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hétvégén e-sportbajnokságot rendeznek Budapesten
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A rendezvény az első ilyen jellegű lesz Magyarországon. A szervezők úgy jellemezték az e-sportot, hogy készségeket fejleszt, gondolkodásra és gyors reakciókra késztet, valamint sikerélményt is ad. Szellemi és technikai sportnak is nevezhető, a megkívánt képességek tekintetében a Forma-1-hez hasonlították.

Az e-sport a digitális íráskészség fejlesztése mellett a csapatban való munkavégzést és a nyelvtanulást is segíti, mivel a legtöbb videojátékot csapatban játsszák, és a játékok nyelve az angol.

„Az e-sport egy dinamikusan terjedő sportág és népszerűsége ma már megkérdőjelezhetetlen. A legutóbbi, hazai kutatások szerint körülbelül egymillióan játszanak videójátékokkal Magyarországon és 200-250 ezerre tehető az e-sportolók száma” - mondta az eseményt szervező Egymillióan a magyar esportért egyesület elnöke, Bíró Balázs.

A hétvégi eseményhez kapcsolódóan konferenciát is tartanak pénteken a Sofitel Budapest Chain Bridge szállodában.

A területi selejtezőket követően csapatsportágban (League of Legends, Counter-Strike Global Offensive) és egyéniben (Clash Royale, FIFA18) két-két, pénzdíjas versenyben rendeznek döntőket a budapesti fesztiválon szombaton és vasárnap. A rendezvényt technológiai újdonságok kiállítása, szimulátorok, robotfoci és drónbemutató, valamint koncertek színesítik.

Az e-sportbajnokság összdíjazása egymillió euró (313 millió forint) lesz. (MTI)
Hasonló tartalmak
MaxiNewz
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás