promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megérkezett az Apple okoshangszórója
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A HomePod egy vezeték nélküli hangszóró, ami sajnos csak Apple eszközökkel akar (tud) együttműködni, vagyis csak iPhone-ról, iPod-ról, iPad-ről, MacBook-ról vagy egyéb almás kütyüről játszhatsz le rajta zenét. Szóval ha nincs almás kütyüd, akkor sajnos nem fogod tudni használni. Persze ha van, akkor is megnehezíti a dolgot, hogy a HomePod Magyarországon egyelőre nem kapható hivatalosan, de netről természetesen be tudjuk szerezni külföldről.

A hangszóró rendkívül összetett. Vezérelhető a hangszóró tetején található érintőfelületről, vagy pedig az Apple intelligens asszisztense, a Siri segítségével. Ehhez az Apple beépítette a hangszóróba a 6-os iPhone-ban is remekül teljesítő A8-as processzort.

Található még a hangszóróban egy mélynyomó, 6 darab mikrofon és 7 darab hangszóró a közép és magas hangoknak. Mindezek a mikrofonok és hangszórók körkörösen vannak elhelyezve, így biztosítva az egyenletes hangzást.

A processzorban van egy gyorsulásmérő, aminek segítségével a HomePod figyeli a kibocsátott és a visszaverődő hanghullámokat, és szinte azonnal változtat is a kibocsátott hullámok erősségén, így biztosítva a legjobb hangminőséget a szobában. El bírod képzelni, hogy másképpen "viselkedik" ha nyitva van a szoba ajtaja, mintha zárva? Pedig így van. Folyamatosan analizálja a környezeti zajokat és visszhangokat, és mindig arra törekszik, hogy a lehető legjobb hangképet állítsa elő.

Tesztelők szerint szinte hihetetlen, de olyan érzés, mintha a tér minden részén egyformán szólna. Ugyanolyan tisztán, és ugyanolyan hangerővel.

A 6 mikrofont tehát részben a folyamatos hangkorrigálásra használja a HomePod. És arra, hogy meghallja, ha szeretnél tőle valamit. Az Apple virtuális asszisztense ugyanis folyamatosan figyel Rád (magyarul sajnos nem tud). Csak szólsz neki (a jelszó: Hey Siri), hogy milyen zenét szeretnél hallgatni, és már indítja is. Vagy szólsz, hogy épp legyen hangosabb a zene, akkor hangosít rajta. És persze le is tudja halkítani, vagy megállítani a zenét, következőre váltani, stb. Végülis nagyjából mindent meg tud oldani, ami elvárható tőle. Meglepő, de hangos zene mellett is pontosan meghallja, ha szólsz "neki", és végrehajtja a kiadott parancsot.

A HomePod az Apple okosotthon rendszerének (HomeKit) tagja, így ha van más HomeKit kompatibilis okosotthon eszközöd, akkor azt is tudja vezérelni. Például ha a szobádban a világítás HomeKit kompatibilis okosvilágítás, akkor ha szólsz Sirinek, hogy kapcsolja le a lámpát, akkor a HomePod figyel Rád, és WiFi-n keresztül kiadja a parancsot a lámpádnak, hogy kapcsoljon le.

Szóval jogosan nevezhető okosnak ez a kütyü, de borzasztóan korlátozott a használata. Amíg a Siri nem tanul meg magyarul, addig a mi piacunkon főleg. (Mastermind Számítástechnika)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás