promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Helyettünk válaszolhat a barátaink üzenetére egy MI
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Mondhatnánk, hogy ez már a vég, de a Google talán pont azt akarja kiküszöbölni, hogy állandóan a telefonunkat nyomkodjuk. Persze itt nem arra kell gondolni, hogy a Reply nevezetű algoritmus faviccekkel szórakoztatja majd az ismerőseinket, akik ránk írnak, de automatikus üzeneteket generálna, ha nem vagyunk elérhetőek.

Az alkalmazás a Hangouts, Allo, WhatsApp, Facebook Messenger, Skype, Slack és a Twitter felületén is tudna futni. A rendszer figyelne mindent: hol vagyunk, a naptárba felvett teendőinket, satöbbi. Ha megkérdezné tőlünk valaki, hányra érünk haza, a program kiszámítaná és adna rá egy körülbelüli választ. De pl. figyelhetné azt is, ha mondjuk pont autópályán vagyunk és vezetünk. Ha be lenne kapcsolva az alkalmazás valószínűleg közölné a barátunkkal ezt a tényt, hogy bocsi, pont vezetek, később írok.

Arra kíváncsi leszek, hogyan birkózik majd meg egy olyan kérdéssel a rendszer, hogy héj haver, megiszunk ma vagy tíz sört? A részeges MI biztos rögtön az igenre nyomna. Amúgy valószínűleg olyan választ generálna, hogy megbeszélésen vagyok, később eldöntöm iszunk-e tíz sört.

Meglátjuk, hogy működik élesben a dolog, és mennyire fog hülyeségeket válaszolgatni helyettünk a Reply. Ennél már csak tényleg az lenne viccesebb, ha unalmukban elkezdenének az MI-k dumálgatni a telefonunkon egymással. Ez ugyebár csak képzeletben történhet meg, mert a Reply a tudtunkon kívül kérdezgetni nem fog, amíg nem vagyunk telefonközelben, csak válaszolni. Bár az még nem derült ki, hogy az algoritmus visszakérdezne-e, ha nem ért valamit. (Guardian; Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás