promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az Apple befektetői féltik a gyerekeket
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Jana Partners és a California State Teachers’ Retirement System kétmilliárd dollárnyi Apple részvényt birtokol, szóval azért van szavuk, mi történik a cégnél. Ezért közöltek egy nyílt levelet, amiben közlik, hogy a gyerekek felett már teljesen átvette az uralmat az okostelefon. Sokan ezzel kelnek, ezzel fekszenek, sőt, még az utcán sem tudnak tőle szabadulni, utóbbit saját magam is tapasztalom. Lassan már akkor zombi kölyköket kell kerülgetnem, amíg lemegyek a boltba.

A befektetők levelükben több tanulmányra is hivatkoznak, melyek szerint az iPhone-függőség negatív hatással lehet a gyermekek tanulmányi eredményeire, alvására, illetve növeli a depresszió és az öngyilkosság kockázatát – írja a CNN-re hivatkozva a Világgazdaság.

Kutatásokat és fejlesztéseket várnak a tech óriástól a probléma kapcsán, illetve sürgetik, hogy az Apple eszközein növelje a szülői kontroll lehetőségét.

Tény, hogy fontos szerepet játszik az okostelefon a mai világunkban, de azért az már átlép egy határt, amikor a moziban előttem ülő tinédzser nem a filmbe merül el, hanem chaten beszéli ki azokat a jeleneteket, amiket éppen elkap. Sok dologgal az okostelefon az ellenkező hatást éri el. Mivel mindent a telefonra akarunk bízni, kevésbé leszünk kreatívak, sőt, még az IQ-nk is csökkenhet. (CNN; Vg; Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás