promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már hazánkban is csúcskategóriás a Huawei
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Mobilarena azt írta még anno, hogy a Mate 10 Lite is elérhető lesz nálunk, de az új híresztelések azt mutatják, csak a Pro-t tudjuk majd beszerezni itthon. Itt ellentmondás volt több lap szerint is, de valójában tök mindegy.

A kínai cég telefonjai eddig az árukkal is versenyeztek a piacon, de a Mate 10 Pro-t már 250 ezer alatt biztosan nem fogjuk megkapni. Ez egy jelzés is, hogy bizony itt vagyunk, és marha klassz telefonokat csinálunk, amiknek megkérjük az árát.

A Mate 10 elől és hátul is üvegborítást, és 18:9-es képarányúra széthúzott OLED kijelzőt kapott. Ez 2160x1080 felbontásra képes, ami ugyebár a sima Full HD, de ez ma bőven elég.

Az agy egy Kirin 970-es processzor. Ez 10nm-es gyártástechnológián készül, nyolc magot vonultat fel, kifejezetten erős grafikai egységgel. Lesz benne egy NPU nevezetű dolog, ami a mesterséges intelligenciáért felel. Ez a processzorban egy külön feldolgozóegység lesz, ami bizonyos feladatokat sokkal gyorsabban végez el, mint a hagyományos processzormagok – mutat rá az Origo.

A mesterséges intelligenciát jelenleg leginkább a fényképezés során használhatjuk majd ki, ugyanis a Mate 10 Pro rengeteg különböző témát fel tud ismerni, és ehhez magától beállítja a kamera megfelelő értékeit.

A telefon 128GB tárhellyel rendelkezik (ezt nem lehet bővíteni) és 6 GB memóriát kapott. A hátsó kamera elég erős két Leica lencséből áll. Az egyik színeses 13 megapixeles, a másik pedig monokróm 20 megapixeles. Külön-külön is tudjuk őket használni, de az az igazi, ha a gép a kettőből rakja össze a képet.

A cég azt ígéri az akkumulátor időt rendbe tették, de a jack csatlakozót ők is eltűntették, szóval itt átalakítóra lesz szükség.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás