promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zakatol a Száraz november kezdeményezés
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Kifejtette: a kampány elsősorban a kockázati ivóknak szól, akik egy héten három-öt alkalommal fogyasztanak alkoholt és egyszerre egy egységet, tehát egy pohár sört vagy három centiliter tömény italt. Alkoholfogyasztásuk problémássá válhat egy negatív életesemény, válás vagy a munkahely elvesztése esetén - tette hozzá.

Aki végigcsinálja a Száraz novembert, egy kicsit "legyőzi önmagát", és megváltozik a viszonya az alkoholhoz - mondta, hangsúlyozva: az illető nem lesz antialkoholista, de megtanul nemet mondani, megtanulja azt mondani egy társaságban, hogy "köszönöm, nem kérek", elindul a mértékletesség felé és sokkal jobban rálát arra, milyen a fogyasztása.

Hozzátette: a Száraz november kampány része az is, hogy ha valakinek nem sikerül végigcsinálnia, legalább foglalkozzon vele.

Dávid Ferenc azt mondta, az a jellemző, hogy akik teljesítik ezt a kihívást, sokkal kevésbé csúsznak vissza a napi alkoholfogyasztásba.

Igazából a mértékletességen van itt a hangsúly, és még mindig tartják magukat sokan ahhoz, hogy napi egy pohár bor pl. egészséges. A hétvégi bulizóknak is gyakorlatilag egy tök jó méregtelenítés a száraz november, és ha sokan csak poénnak fogják fel, igazából jót tesznek magukkal és a szervezetükkel.

A bulizóknak persze gyakran javasolják azt is, hogy igyanak a drágább, minőségibb alkoholból kevesebbet, mint a rosszakból sokat. Így mértékletességet is tartanak, és támogatják az igényes alkoholfogyasztást. Valljuk be, ez se hülyeség. (MTI; Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás