promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Tesla konkurense akar lenni a Volkswagen
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Tesla innovatív üzleti modelljével már nemcsak a prémium szegmenset célozza meg, hanem tömegtermékekkel készül elárasztani a piacot. Ezért számunkra is egyre inkább a Tesla jelenti konkurensként a legnagyobb kihívást és egyre kevésbé a Toyota vagy a Hyundai - mondta a VW márkaigazgatója, Herbert Diess, az Automobilwoche lapnak.

„Az Egyesült Államokban az eddig tervezettnél korábban szállunk majd szembe a Teslával saját ID modellünkkel” - tette hozzá Michael Jost, a VW stratégiai igazgatója.

Az Automobilwoche értesülése szerint a VW ID modellje valahol a Tesla Model 3 és Model S típusok között helyezkedik majd el és 2021-ben kerül piacra. Az autó teljesítménye, hatótávja és ára az amerikai igényekhez lesz szabva.


„Modulrendszerű elektromosautó-platformunkkal messze a konkurencia előtt járunk, és több milliót leszünk képesek piacra dobni az Egyesült Államokban, Európában és Kínában” - mondta Michael Jost.

Az ID-re majd mi is számíthatunk, ami már tényleg egy afféle jövő kocsinak néz ki. Közben közeledünk afféle a pont felé, amikor már az elektronos autók nem fognak luxusterméknek számítani. Hazánkban is egyre több töltőállomás létesül, ami segíti ezeknek a járműveknek a terjedését, az ingyen parkolásról már nem is beszélve. (MTI; Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás