promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megjött az iPhone 8 és az iPhone X
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Bármilyen csúcstelefon is jön ki, a legnagyobb érdeklődés mindig az Apple táján szokott lenni. Most nagy dologgal is kellett előállniuk, mert az elmúlt években igen csak beérte őket a többi gyártó. Az Apple fanatizmus persze nem csökkent, és bármit is tesznek le az asztalra, mindig trend fog maradni az almás mobil. De mit hozott nekünk Tim Cook és a csapat?

iPhone 8

iPhone 8-at és 8 Plus első lényeges pontja, hogy a fém hátlap újra üvegből lesz. Ugyebár a hátlapon keresztül vezeték nélkül tudjuk majd tölteni, ehhez csak egy Qi szabványt támogató töltőre van szükség. Új Retina HD-kijelzőt kaptunk a szokásos 4,7 és 5,5 hüvelykes méretben.

A True Tone technológia automatikusan a környezetünk fényviszonyaihoz igazítja a fehéregyensúlyt. Az iPhone 8 továbbfejlesztett 12 megapixeles kamerája nagyobb, gyorsabb érzékelővel, új színszűrővel és nagyobb színmélységű képpontokkal készíthetünk majd felvételeket.

iphone178
A11 Bionic chipet kapunk, aminek négy energiatakarékos magja akár 70%‑kal, a nagy számításigényű feladatokat kiszolgáló két magja pedig akár 25%‑kal gyorsabb működésre képes az A10 Fusion chiphez képest.
 
Az iPhone 8 Plus nagylátószögű lencséje és teleobjektívje lehetővé teszi az optikai zoomolást, valamint a fotóknál akár 10-szeres, videóknál pedig akár 6-szoros digitális zoomot.

Két verzióban lesz csak kapható 64 és 256 gigás változat lesz, tehát a 128 eltűnik. Az árakat majd lent mutatjuk.

iPhone X

Ahogyan azt sejteni lehetett, az új iPhone-nál már nem lesz Home gomb. Csak a Super Retina Displayt látjuk majd, ami 5,8 colos OLED és 2436x1125 pixel felbontású.

A cél egy folytonos felület volt, ahol semmi nem áll a felhasználói élmény útjába. A Főgombot ezért egy új, mégis ismerős navigációs módszerrel váltja fel. Csak egy csúsztató ujjmozdulat lentről felfelé, és máris a főképernyőn vagyunk. Tehát a Home gomb így lesz véglegesen kiváltva.

Az Apple így lecserélte a telefonokban általa elterjesztett ujjlenyomat-olvasót a Face ID nevű arcfelismerőre. A Face ID használatát a TrueDepth kamera teszi lehetővé, beállítása pedig igazán egyszerű. A kamera több mint 30 000 láthatatlan pontot vetít ki, majd ezek elemzésével alkot precíz dom­bor­zati térképet az arcunkról.

iphone17x2
A Face ID csak akkor oldja fel iPhone X‑esed, ha ránézel. Az arcfelismerést úgy alakították ki, hogy ne lehessen megtéveszteni fényképekkel vagy maszkokkal. Azonosításunk nem a felhőn keresztül történik: az arcunkról készült térképet a Secure Enclave titkosítja és védi.
 
Igencsak durva kamera: Nagyobb és gyorsabb, 12 megapixeles szenzor. Új színszűrő. Nagyobb színmélységű képpontok. És egy új teleobjektív optikai képstabilizálással.

Az X is A11 Bionic chipet kap majd. Az állítólag legerősebb chip a mobiliparágban, amelynek neurális motorja akár 600 milliárd műveletet is el tud végezni egyetlen másodperc alatt.

A második generációs teljesítményszabályzó és az akkumulátor egyedi kialakítása miatt egy feltöltéssel akár két órával tovább bírja az iPhone 7‑hez képest. Ugyebár ez majd kiderül, de ha az Apple valamiben nem kamuzik, az az aksi idő. (Torony)

Árak:

iPhone 8 (64 GB) 264 990 forint

iPhone 8 (256 GB) 321 990 forint

iPhone 8 Plus (64 GB) 303 990 forint

iPhone 8 Plus (256 GB) 360 990 forint

iPhone X (64 GB) 379 990 forint

iPhone X (256 GB) 436 990 forint
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás