promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Még nincs késő azoknak a feltöltőkártyásoknak, akik nem egyeztettek adatot
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Telenornál honlapjukon és az üzleteikben lehet igényelni jövő csütörtökig az egyenleg visszaállítását a feltöltőkártyákhoz, ezt követően az üzletekben 2018. február 28-ig még díjmentesen visszaállítható a korábbi hívószám, de a hozzá tartozó egyenleg már nem. Az egyenleget csak a hívószámmal állítják vissza, hívószám nélkül a megmaradt összeg visszafizetésére nincs lehetőség. A közlemény szerint a Telenor ügyfelei több mint egymillió SIM-kártyát azonosítottak a törvényben előírt határidőig, ezt követően kevesen jelentkeztek a szolgáltatás újraindításáért.

Az MTI kérdésére a Vodafone jelezte, hogy ügyfeleik szeptember 30-ig telefonszámuk és egyenlegük megtartásával díjmentesen köthetnek új szerződést, ha a július 1-jén lekapcsolt feltöltőkártyájukat újra használni szeretnék. Az új szerződést az ingyenes ügyfélszolgálati vonalon és az ügyfélszolgálatokon lehet kezdeményezni. Hozzátették, hogy az egyenlegre feltöltött összeget a hívószám visszaállítása nélkül is visszafizetik azoknak, akik ezt szeptember 30-ig kérik.

A Magyar Telekom tájékoztatása szerint a lekapcsolt SIM-kártyák adategyeztetésére és újraaktiválására szeptember 30-ig biztosítanak lehetőséget. Ezt követően a kártyákat végleg letiltják, de a hozzájuk tartozó egyenlegen maradt összeget az ügyfelek még egy évig díjmentesen visszaigényelhetik.

Az elektronikus hírközlésről szóló törvény januári változásai miatt a mobilszolgáltatóknak június 30-ig azonosítaniuk kellett a 2017. január 1. előtt szerződött feltöltőkártyás előfizetőjüket. Az ezt követően kötött szerződéseknél szintén kötelesek az új előfizetők megfelelő adatait előzetesen ellenőrizni és rögzíteni. A módosított jogszabály rendelkezett arról is, hogy az előre fizetett szolgáltatások előfizetését nem lehet tovább értékesíteni, másnak átadni - közeli hozzátartozó kivételével - pedig csak akkor lehet, ha a beazonosításhoz szükséges adatokkal együtt a szolgáltatót előzetesen tájékoztatták. Ennek elmaradása esetén a szolgáltató 15 napos határidővel felmondhatja a szerződést. Egy egyéni előfizetőnek legfeljebb tíz, egy üzleti előfizetőnek legfeljebb ötven előre fizetett feltöltőkártyás előfizetése lehet. Az adategyeztetést évente meg kell majd ismételni.

A lelőtt SIM-kártyák közül azért biztosan bőven akad olyan, akik már nem is használták az adott kártyát, vagy csak vészesetre voltak félretéve. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás