promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hivatalosan is megszűnt a nyomozás az ”etikus hacker” ügyében
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az illetékes Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség már kedden bejelentette, hogy ugyan a nyomozás még folyik, de már nem gyanúsítottja az ügynek az "etikus hekkerként" ismertté vált kisvárdai fiatalember.

A főügyészség ugyancsak megállapította, hogy a cselekmény - azaz, hogy a gyanúsított a sértett jegyértékesítési rendszerében jogosulatlanul adatot változtatott meg - nem veszélyes a társadalomra, és így nem valósít meg bűncselekményt - közölte korábban az MTI-vel Szilágyi László a megyei főügyészség szóvivője.

A T-Systems Magyarország az informatikai rendszerét ért jogosulatlan befolyásolás miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen azt követően, hogy egy fiatalember rést talált a Budapesti Közlekedési Vállalatnak (BKV) a T-Systems által fejlesztett Online jegyértékesítési rendszerén és 50 forintért vásárolt magának havi bérletet.

Utóbbit soha nem használta és a rendszerhibára felhívta a BKV figyelmét. Meggyanúsítása ellen számos szervezet tiltakozott, sőt a fővárosban még demonstrációt is tartottak a BKV központi épülete előtt az "etikus hacker" feljelentése és meggyanúsítása miatt.

Anno a T-Systems Magyarország azzal akarta palástolni az egészet, hogy még fel is vették volna a fiút az ellenük folyó tüntetések miatt. A bélyegzést így se tudták elkerülni azzal kapcsolatban, hogy egy összecsapott weboldalt adtak a BKK kezébe, ami hemzsegett a hibáktól. (MTI; Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás