promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A világ legrosszabb CGI effektjei
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A WatchMojo két videóban próbálta összeszedni, hogy melyek a legrosszabbul sikerült CGI effektek. A CGI a Computer-Generated Imagery rövidítése, ami magyarul ”számítógépen létrehozott képet” jelent.

A filmkészítés során ugyebár azért használják gyakran, hogy megkerüljék a költséges díszleteket, kellékeket. Leggyakrabban az akciójelenetek során látjuk, mivel ezeket a legnehezebb kivitelezni. A CGI viszont olykor rosszabbul sikerül, mintha mondjuk makettekkel, vagy jelmezbe bujtatott emberekkel játszanák el a dolgot.

Vicces például, hogy a Star Wars 4 felújított változatában Jabba borzalmasan van animálva, és valóban pocsékabb az összhatás, mint az eredetiben.

Számomra érdekes, hogy az első videóban pont a Mátrix második részével kezdenek, amiben Neo és Smith csatáját emelik ki. Szerintem azzal nem volt semmi gond, meg lényegében csak a Mátrixban vagyunk. Az én emlékeimet jobban megragadta, amikor a két kamion összeütközik a filmben. A moziban nyálcsorgatva néztem, de ma már rettentő gagyinak tűnik. Ettől még az autópályás jelenet a világ egyik legjobban kivitelezett akciójelenete.

A többiről már nem mesélek, nézzétek meg ti, és döntsétek el melyek lettek a legborzasztóbb számítógépes animációk a filmekben! (Torony)

Első rész:


Második rész:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás