promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Olcsó, de kiváló okostelefon tör be Kelet-Európába
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Termékeinek a bevezetését a kelet-európai piacon kezdi a kínai vállalat, Nyugat-Európára pedig majd csak a későbbiekben terjeszti ki értékesítési hálózatát. A Xiaomi egyelőre Lengyelországban, Litvániában, Lettországban, Észtországban, Ukrajnában, Belorussziában, Oroszországban, Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában és Görögországban készül bevezetni termékeit.

A kínai piacon rendkívül sikeres vállalatot eddig a szabadalmi perek kockázata tartotta vissza a külföldi terjeszkedéstől. A múlt héten azonban a Xiaomi bejelentette, hogy szabadalmi megállapodást kötött a Nokia mobil hálózati berendezés gyártó vállalattal.

A Xiaomi internetes értékesítési modelljével alig néhány év alatt tört fel a kínai mobil készülék gyártók élcsapatába. Magyarországon is sokan megbíztak a telefonban és rendeltek belőle maguknak interneten. Jelenleg úgy néz ki a Xiaomitól egy erős okostelefont kapunk szinte fillérekért. Nekem is van olyan ismerősöm, aki használja, és 100%-osan meg van vele elégedve.
 
A még nála is fiatalabb riválisok, az Oppo és a vivo amúgy mostanra már megelőzték a céget eladásokban Kínában, a Huawei, a ZTE és a Lenovo pedig a külföldi piacokon tarolnak.

„A Xiaomi az elkövetkező három évben kétezer új üzletet nyit és ennek felét partnerek bevonásával külföldön” - közölte a Handelsblatt lapnak adott interjúban Liu Yi vezérigazgató. (MTI; Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás