promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Biztonságos lesz a Wi-Fi a vizes vb-n, de inkább ne használjuk
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A kommüniké a sajtóban megjelent hírekkel kapcsolatosan hangsúlyozta, hogy a vizes világbajnokságra elkészült nyilvános Wi-Fi hálózat biztonságos, a csatlakozáshoz nincs szükség semmilyen adat megadására, azaz a használata nem kötött regisztrációhoz.

„A Wi-FIi működése során a szolgáltató egyáltalán nem alkalmaz olyan megoldást, amely a felhasználók bármilyen személyes adatát marketing célokra rögzítené. Ennek megfelelően a Wi-Fi hálózatra való csatlakozás a felhasználók számára adatvédelmi szempontból biztonságos. A sajtóban megjelent Wandafi és Maksat.pro software-ek nem kerülnek alkalmazásra, az ezzel kapcsolatos híresztelések valótlanok, így az ezt közlők álhírt terjesztenek" - olvasható a közleményben.

Ugyebár a hír onnan indult el, hogy a Wandafi nevezetű azeri cég gyakran csinál olyat, hogy a felhasználó Facebook- vagy Instagram profillal léphet be a nyilvános hálózatba, és így kielemzik az ott található adatokat.
 
Igazából azt rögtön lehetne látni, mivel a program nem piszkál csak úgy semmit, hanem engedélyeznünk kell számára. Ha ilyen ablak ugrik fel, rögtön bizonytalanodjunk el. Ettől függetlenül Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter is azt jelentette ki a csütörtöki Kormányinfón, hogy jobb, ha nem használjuk a Wi-Fi-t.
 
„Maga az ingyenes Wi-Fi tartogat kockázatot annak, aki ezt használatba veszi. Erre az a megoldás, hogy nem használja. Talán kibírnak egy délutánt Wi-Fi nélkül, akik esetleg elmennek egy úszóversenyt megnézni, vagy egy vízilabdameccsre. Bár azt látom a munkatársaimon, és a hozzátartozóimon, hogy ez nem feltétlenül van így – mondta Lázár, aki maga is szeretne tisztán látni a kérdésben.
 
Mindenesetre a szervezők azt mondják nincs veszély. Mi azt ajánljuk, ha bármilyen feltétel nélkül tudunk csatlakozni a Wi-Fi-hez, akkor használjuk, de ettől még mi is óvatosságra intünk mindenkit. (Torony; MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás