promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hova fejlődött a számítógépes grafika?
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Még mindig meg van az asztali XP-s gépem a sarokban. Ha belegondolok, hogy háromszor annyi RAM-ja van a laptopos videókártyámnak, mint ami eredetileg van a régi gépben, akkor beleborzongok hova is fejlődtek a videókártyák.

Hát még a játékok, amik mindig alkalmazkodnak a technikai forradalomhoz. Ma már olyan élethű képeket kapunk vissza, mintha egy animációs filmet néznénk. De nem volt ez mindig így, és rengeteget kellett előrelépni, hogy idejussunk.
 
Amerikában a tinik ölni tudtak volna anno a tv-hez csatlakoztatható konzolért, hogy az 1972-es Pong játékkal tolhassák. Aztán jöttek a színek, a Pac-Man 1980-as verziója, aminek egészen pontosan május 22-én debütált az első verziója.
 
Innentől óriási fejlődés indul be a 80-as években a Super Mariotól egészen Prince of Persia megszületéséig.

A 90-es évektől jön a Doom, de ami ennél is nagyobbat durrant, az első Quake 96-ban. Kaptunk még felülnézetes GTA első részt, és persze a Half-Life-ot, ami már olyan forradalmat hozott, hogy senki sem tudott elmenni mellette szó nélkül.

A 2000-es évek végül meghozta a teljes áttörést, de hogy hova jutottunk onnan, az majd kiderül a videóból, amit azért HD-ban érdemes megnézni. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás