promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Még mindig a napelemé a jövő
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az már nyílt titok, hogy az ember akaratlanul is tönkreteszi a föld éghajlatát. Egyre többen leszünk, miközben szépen kiszipolyozunk mindent a Földből. A szén, az olaj és a fa elégetésével teszünk rá egy lapáttal az amúgy sem rózsás helyzetre. A megújuló energiaforrásokkal közben nem csak a bolygót védjük, de még saját magunknak is jót teszünk vele.  Gondoljunk csak bele, hogy csak egyszer kell befektetnünk, de a rezsiköltséget egy életre magunk mögött tudhatjuk.

A napelem ipara világszerte folyamatos növekedést mutat, amely egyre inkább gyorsul. 2015-ben az Egyesült Államokban 7,3 GW-nyi összteljesítményű napelem telepítését végezték el, 2016-ban pedig ennek több, mint kétszeresét várják az elemzők. A fosszilis energiahordozók árának csökkenése kicsit lassította a terjedést és a fejlődést, de ma már olyan csábító áron juthatunk hozzá, hogy ennyivel megéri a környezettudatosság felé fordulni.

Egy elemzés alapján a gáznál és az olajnál is versenyképesebb lesz a megújuló energiaforrás, így a napelem is. Természetesen nem fog teljes mértékben eltűnni a fosszilis energia, a szerepe és a súlya az energiafelhasználásban azonban csökkenni fog a napelem népszerűsége által.

Megéri-e befektetni? Most már határozottan igen! A kereslet és kínálat arányában szokták meghatározni a fosszilis energiahordozók árát, a napelem azonban technológia alapú és folyamatosan fejlődik, ezért egyre olcsóbb és olcsóbb lesz az ára, akárcsak egy televízió vagy egy okostelefon.
 
A Sollight Kft. abban tud a családoknak segíteni, hogy a rezsijüket napelemes rendszerek segítségével gyakorlatilag nulla forintra csökkentsék. Egy ingyenes felméréssel megnézik, hogy mekkora rendszerre van szüksége a háztartásnak. Ez nem kerül semmibe, a cég ezt térítésmentesen végzi. (Sollight)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás