promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Need for Speed evolúció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Ha van autós játék, ami valószínűleg mindenki kezében megfordult már, akkor az a Need for Speed sorozat. Valószínűleg a többségnek megvan a maga kedvence, ami teljesen a szívéhez nőtt, így talán képtelenség is lenne kihirdetni, melyik közülük a legjobb. Azonban a kezdetleges grafika ellenére még mindig sokan esküsznek pár régi darabra a kezelhetőség, vagy a hangulata miatt.

A 1994-es első rész valóban meghazudtolta a korát, és fantasztikusan lett megcsinálva. A második rész után érezhetünk egy kis visszaesést a V-Rally című darabbal. Jogosan, mivel ennek nem sok köze van a Need for Speed szériához. Észak-Amerikában adták így el, az Electronic Arts ezzel próbált kicsit besegíteni az eladásokba. A játék amúgy alapból csak V-Rally néven futott és a francia kötődésű Infrogames fejlesztette.
 
Közben nem bírtam ki, és addig kutakodtam, amíg megtaláltam a Need for Speed III: Hot Pursuit CD-jét. Miért nem töltöttem simán le? Mert kicsit át akartam élni a régi telepítések élményét is. Nem semmi nosztalgia indult be nálam, ugyanis nekem ez volt az első az NFS szériából, amivel játszottam. Igazából bámulatos, hogy 1998-ban már ilyen gameket tudtak csinálni. Az esőcseppek meglátszanak a képernyőn, hát mi ez, ha nem zsenialítás? Még egyszer jelzem, 1998-ban járunk. Az autó belsője valóban olyan, mintha benne ülnék, az irányítás meg valami fantasztikus. Nem is kérem számon magamat, miért tudtam napokat ülni előtte. Ja, és ez volt az első, amiben már üldöztek a rendőrök, sőt ami a legszebb, mi is lehettünk a rend éber őreivel.
 
Igazából a lenti gyűjtő videóban szerintem a PlayStation verzió van berakva. PC-n az egész sokkal gyönyörűbben nézett ki, én is éreztem a különbséget. Ide kattintva meg is látjuk.

Az idő múlásával a fejlesztők rájöttek, hogy kiaknázatlan területként ott van az NFS-nek a tuningolás és az utcai versenyek világa. Kár is tagadni, hogy kicsit rámentek a Halálos iramban érzésre, de rengeteg ember van, akiknek meg ezzel okoztak álmatlan éjszakákat. Bár akármelyik NFS is a kedvence az embernek, az igazi tartópillér mindig az üldözés lesz, ugyanis erről tudták lehúzni a legtöbb bőrt.
 
Nos, nosztalgia körútra fel! Még lehet meg is jön a kedvünk valamelyikhez, és egy kis virtuális autózással fog elmenni a délutánunk, vagy esténk. (Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás