promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Továbbra is piacon marad a BlackBerry
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A BlackBerry már a kukába dobta az operációs rendszerét, és áttért Androidra, és persze már nem is gyárt telefonokat. Ezt rábízta a kínai TCL-re, hogy azért a rajongók ne maradjanak BB nélkül. Dobtak már így piacra készüléket, de most jön a legújabb modell, a KeyOne.

Van akinek nem kell iPhone, se Samsung mobil, és egyszerűen nem tudnak lemondani a fizikai billentyűzetről. Mondanom sem kell, hogy ez egy elég szűk csoport, de amíg van belőlük, addig ki kell őket szolgálni.
 
A KeyOne 35 nyomógombos, háttér-világítású QWERTY billentyűzetet kapott, ami elég kicsi, de a fizikai érintkezés és élmény megvan. Az egész érintésre is reagál, így mondjuk az ujjainkat csúsztatva a billentyűzeten tudunk lépegetni az applikációk között. A szóköz billentyűbe még egy ujjlenyomat olvasó is belefért.

keyone3b
A készülék kijelzője 4,5”-es, a felbontása 1620 x 1080 pixel, ami 424 ppi-t jelent. A mobil belsejében a Qualcomm Snapdragon 625-ös chipkészlete rejtőzik, a munkáját 3 GB RAM támogatja. A belső tárhely 32 GB, de ezt microSD kártyával akár 2 TB-osra is lehet bővítheti. Van NFC érzékelő is, ami azt jelenti, hogy a telefon képes lesz kihasználni az Android Pay lehetőségeit. A hátoldalra egy 12 MP-es kamera került, ugyanolyan képérzékelővel (Sony IMX 378), mint amilyet a Google Pixel is kapott. A video- és képstabilizátorral megerősített szelfikészítő 8 MP-es, és akár 1080p-s videókat készíthet 30 fps-sel.
 
A KeyOne akkumulátors 3505 mAh-s, és a telefon egy feltöltéssel (a kijelző kisebb energiaigénye miatt) elég sokáig bírja. Támogatja a Qiuck Charge 3.0 gyorstöltési szabványt, így állítólag 36 perc alatt feltölteni 50 százalékosra egy teljesen lemerült készüléket.

A telefonon Android 7.1.1-es operációs rendszer fut majd, de kapunk BlackBerry alapszoftvereket is, mint a BlackBerry Hub vagy a BlackBerry Messenger. Még nincs fix időpont nálunk mikortól lehet kapni, de valamikor ebben a hónapban. Az ára viszont elég borsos: 160-180 ezer forint körül lesz.  (Torony; HVG)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás