promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rengeteg kamuprofilt törölt a Facebook
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Sokszor elmondom, hogy olyan embert ne jelöljünk vissza, akiről fogalmunk sincs, hogy kicsoda. A kamuprofil nem csak hozzáfér így a személyes adatainkhoz, amit tényleg csak a barátinkkal osztunk meg, de tele fogja pakolni spamekkel az üzenőfalunkat. A másik meg az, hogy sokszor a fotóinkat is ellopják, hogy új kamuprofilt hozzanak létre. 

Ha gyanússá válunk a Facebook számára, pl. folyamatosan álhíreket osztunk meg, akkor még arra is kötelezhet minket a cég, hogy igazoljuk magunkat. A személyazonosság igazolása a szabályok szerint egy kormányzati szerv által kiállított, színes, arcképes igazolvány – tehát személyi igazolvány, útlevél, új típusú jogosítvány – beszkennelésével történhet. Persze itt csak a fotó és a név lényeges, nem kell kiadnunk az igazolványszámunkat, így azt nyugodtan kisatírozhatjuk a képen.
 
A Facebook biztonsági csapata szerint a hamis profilok több más ország mellett Bangladesben, Szaúd-Arábiában, Indonéziában működtek, a forgatókönyv pedig minden esetben azonos volt. A "regisztráció" után rögtön lájkoltak néhány oldalt, spam üzenetekkel bombázták őket, majd elhallgattak. A csalók több olyan technológiai trükköt is bevetettek, amivel a rendszernek nem tűnt fel, hogy valójában "zombi" felhasználókról van szó.

A Facebook folyamatosan törli a hamis profilokat, Franciaországban pl. 30 ezer kamufelhasználót töröltek, ami elképesztő mennyiség. (HVG; Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás