promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Közeledik az új Xbox
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Sony és a Microsoft háborúja már régóta tart, és a felek mindig szeretnek rálicitálni a másikra. Rengeteg sorozat előveszi a rivalizálást, még a South Park is ennek szentelt több epizódot keverve a Trónok harcával. Vagy amikor az Agymenőkben Sheldon mindent összegyűjt fejben, mi lenne az Xbox és a PlayStation előnye, de végül nem tud dönteni.

A számok jelenleg a Sony mellett vannak. PS4-ből már 60 milliónál is több fogyott, az Xbox One-eladások körülbelül 30 millión állhatnak. Így a Microsoftnak össze kell kapnia magát. Most ők abban látják a megoldást, ha egy erőművet dobnak piacra, ami Project Scorpio néven fut majd.

Az erőmű már a gép agyánál beindul, 8 darab x86-os processzormag zakatol majd az új Xboxban, mindegyik 2.3GHz-re húzva. Az eddigi 8 GB-nyi DDR3 RAM-ot 12 GB-nyi GDDR5-ösre cserélik melyeknek sávszélessége 326GB/s. A grafikai vezérlő az Xbox One 853 Mhz-e és a PlayStation Pro kiadásának 911 MHz-es helyett 1172 MHz-en fut majd. Ehhez jön meg az 1 TB-os merevlemez és egy UHD Blu-ray lejátszó.

Tehát a Scorpio processzora 30%-kal erősebb, mint az Xbox One-é, a grafikai vezérlő pedig 4,6-szeres teljesítményre képes, amihez még a nagyon gyors memória is hozzáteszi a magáét.

Nem titkolt dolog, hogy a grafikát akarják előnyükre fordítani. Az Xbox One-ra kiadott játékok is gyönyörűbben futnának ezen a rendszeren, de az előrelépést azt jelenti, hogy a 4K-s gamek is gond nélkül fussanak rajta. (Torony; Digital Foundry)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás