promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A fedélzeti kamerák országa
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Kár lenne tagadni, hogy egyfelől azért is, mert iszonyatos, ahogy közlekednek. Egyáltalán nem kötelezi őket arra semmilyen törvény, hogy fedélzeti kamera legyen az autójukba, vagy a teherkocsikba építve, a gépjárművek vezetői saját magukat biztosítják be ezzel. „Egy bizonyos értékhatár felett a biztosító szóba sem áll az autósokkal, ha nem szereltetnek be fedélzeti kamerát” – mondta a hvg.hu-nak az egyik moszkvai taxis. „A közlekedési morál finoman szólva is sajátos, rengeteg baleset történik, így mindenki tudja, hogy jobb az elővigyázatosság, szükség van a kamerára, máskülönben lehetetlen lenne bizonyítékot szolgáltatni. Előfordulnak erőszakos esetek is egy-egy vitás helyzetben, így tényleg érdemes rászánni a pénzt a fedélzeti kamerákra.”

Oroszországban egy sajátos látásmód uralkodik. Egyszerűen az esetek többségével már a rendőrség sem foglalkozik, ha nincs felvétel. Állítólag már a kamerák puszta jelenléte is visszafogja a bűncselekményeket. Persze így egy másik kultúra is beindult, és a fél internet az oroszok fedélzeti kamerás incidenseit nézi. Ennek persze vannak fantasztikus elemei is, pl. nem figyelhettük volna meg ilyen sok szemszögből, amikor egy meteor robbant szét Oroszország felett.

Most egy olyan összeállítást csináltak, ahol nem a baleseteké a főszerep, hanem éppen azok megúszása. Főleg a gyalogosoknak van piszok mázlijuk az összeállításban, akikben vagy az orosz hideg miatt, vagy valami másért, de nem fagy meg a vér. (Torony; HVG)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás