promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Még mindig rengetegen használják az XP-t
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A felhasználók 10%-a XP-t futtat a gépén, és nem tért át sem a Vistára, Windows 7-re, 8-ra, 8.1-re vagy a legújabb 10-re. A lenti grafikon a 2017. januári adatokat mutatja, tehát eléggé friss. Szembeötlő, hogy Windows XP-t még mindig közel annyian használnak, mint amennyien Windows-on kívül élik az életüket. Ne feledjük, ide tartozik az összes Apple számítógép felhasználó, és a Linuxosok is. Az még meglepőbb, hogy vállalati környezetben is egészen sokan használják az XP-t, nem csak otthoni felhasználók. Persze érthető, hisz a váltás drága (sok esetben számítógépcsere is indokolt), de mégis, a böngészők se támogatottak már, és lesz itt még nagyobb probléma is. Igazából nekünk is van egy asztali gép, amin XP fut, de már nem csatlakoztatjuk az internethez. Adatok tárolására és retro játékok futtatására van fenntartva.

xp
A Google talán az első fecske (bár lehet, már mások is megcsinálták, erről nincs infónk), aki azt meglépi, hogy egy komplett weboldalat tilt le az XP felhasználóknak. Mégpedig nem is egy jelentéktelen weboldalat, hanem a Gmailt. Mostantól a Gmail korlátozott mértékben fut csak az XP-s gépeken. Ugyan az email szolgáltatás alap HTML-es változata még fut, de bejelentkezés után fent egy értesítés jelenik meg, hogy válts egy biztonságosabb rendszerre. Év végéig ad haladékot a Gmail, utána vége, nem fogsz tudni bejelentkezni, és nem fogod elérni a leveleidet.
 
Nem lepődnénk meg azon sem, ha szép sorban a többi nagy weboldal is nem kívánatossá nyilvánítaná az XP-t, és nem engedné a használatot, valamint könnyen elképzelhető, hogy néhány banki szoftver sem fog futni a régi Windows-on (netán már most sem fut).

Bár a váltás tényleg pénzbe kerül, de nem kell eszeveszett csúcsgépet vásárolnunk. Egy alapszintű asztali gép már egy jobb okostelefon árából is kijön. A szaküzletek tudnak segíteni egy remek gép összerakásában, hogy az árak ne szökjenek az egekbe. (Mastermind Számítástechnika; Torony)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás