promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megéri digitálisan vállalkozni
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A közel kétéves időtartamú program már 90 rendezvényen van túl, és kifejezetten vidéki vállalkozások számára nyújt segítséget. Mondhatni teljes erőbedobással próbálják elérni, hogy hozzá segítsék a lemaradt cégeket a digitális fejlődéshez. A kormányzati támogatással létrehozott projekt arra törekszik, hogy segítse olyan fizikai eszközök, szoftverek vagy módszerek meghonosítását egy cég életében, amely kiváltja a hagyományos papír alapú feladatvégzést. Ebben persze benne van az is, hogy a meglévő, korszerűtlenné vált informatikai eszközöket le tudják cserélni. „Sok intézménynek már az is bevétel kiesést okoz, hogy nem lehet náluk bankkártyával fizetni.” – világított rá Koleszár Péter a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara IKT tanácsadója. Olyan példát is felhozott, hogy már egy étteremnél is meggyorsíthatja a rendelést, ha azt digitálisan veszik fel. 

Az országban összesen 29 fős tanácsadói hálózat segít a vállalkozásoknak eligazodni abban, hogy milyen eszközökkel vagy módszerrel érhetnek el nagyobb hatékonyságot. Az úgynevezett IKT tanácsadók megvizsgálják a vállalkozás informatikai felkészültségét, segítenek az informatikai fejlesztési stratégia kidolgozásában, javaslatokat tesznek a bevezetendő informatikai szolgáltatásokra/eszközökre és tájékoztatást adnak az elérhető pályázati forrásokról. A tanácsadók elérhetőségeit ide kattintva lehet elérni. 

Azok a vállalkozások, amelyek a Modern Vállalkozások Programjában Digitálisan Felkészült Vállalkozás minősítést szereznek +5% többlettámogatást kaphatnak.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás