promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Jön a Nokia, amin már nem Windows fut
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Sokan gyakorlatilag azért hanyagolják a Nokiát, mert a Windows operációs rendszert alkalmatlannak találják az okostelefon működéséhez. Pedig bőven van olyan ismerősöm, aki meg van elégedve vele, de tény, hogy rengeteg fontos applikáció nem érhető el a Windowsos telefonokra. A HMD Global, ami a Nokiák gyártásáért felelős, most úgy döntött változtat ezen, és egy olyan Nokiát dob a piacra, amin az Android 7.0 fog futni. Ez lesz a Nokia 6, amit nagy tudással és alacsony árral akarnak a vásárlókra zúdítani. Na persze nem az egész világra, először jön a teszt, a stratégiailag legfontosabb piacon, Kínában. De miért pont ők? Erről a számok árulkodnak. Kínában jelenleg 552 millió ember használ okostelefonokat, és ez a szám 2017-ben 593 millióra nőhet.

A Nokia ezzel vissza is szeretne kerülni a piacra, mert amióta tarolnak az okostelefonok, azóta nem nagyon tudtak említésre méltó eladásokat generálni. Az iPhone-ok és az androidos telefonok bekebelezték a vásárolókat, így a Windows Phone mai napig nem tudott előre törni. Ha Kínában bejön a dolog, utána lehet hozzánk is betör a Nokia 6.

Kisebb technikai adatokat is adtak a készülékhez. 5,5”-es. full HD (1920 x 1080 pixeles), hibridcellás kijelzője lesz, amelyet 2.5D Gorilla Glass véd. Egy olyan réteg is lesz rajta, amely segít abban, hogy még erős napfényben is jól látható legyen. A készülék belsejében Qualcomm Snapdragon 430 chipkészlet dolgozik, X6 LTE modemmel. A RAM 4 GB, a beépített tárhely 64 GB lesz. 16 MP-es képkészítő kerül a hátoldalra (fázisérzékelős autófókusz, LED vaku, f/2.0 rekeszérték), előre pedig egy 8 MP-es modul. Az ujjlenyomat-olvasót is tartalmazó telefon Android 7.0 Nougatot futtat. Az mint írtuk nem fogja az egeket verni, körülbelül 73 ezer forintba kerül majd.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás