promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Teljes láthatatlanságot szeretne Facebookon?
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A Facebook chat korunk egyik nagyszerű találmánya. Bár én is azok közé tartozom, akik addig használták az MSN-t, amíg ki nem halt teljesen. A Facebook chatje közben annyira felfejlődött, hogy mindenkinek sikerült megbarátkozni vele. Azonban az újításokkal folyamatosan jöttek az idegesítő funkciók, amik hasznosnak mondhatóak, de bizonyos esetekben úgy örülünk nekik, mint egy pattanásnak a hátsónkon. Például az még értékes is, hogy láthassuk, mikor nyitottak meg egy üzenetet, de sokszor ezt is elkerülnénk. A leghaszontalanabb a mikor jártunk chaten utoljára funkció. Még nekem is frissíti, pedig sosem kapcsolom be a chatet.

Ha ki lehetne kapcsolni ezeket a funkciókat, akkor szinte mindenki megtenné. A Facebook ezt természetesen belülről nem engedi, de egy Chrome kiegészítő már készült hozzá. A Ghost for Chat alkalmazást ide kattintva tudjuk letölteni. A regisztrációt követő 1 hét próba után további 2 hónapig ingyen használható. Ezután sajnos fizetős, de nem kérnek érte horribilis összeget. Egy év, 20 dollár, ami körülbelül 6 ezer forint.

A használata egyszerű: A „Ghost mode” bekapcsolásával ismerősei nem látják, hogy mikor volt utoljára a chaten, az „Unseen Message” révén pedig sosem jelennek meg a chat ablakokban, hogy megnézte-e az üzenetet, így az üzenet elolvasásának időpontja sem látható mások számára.

Ez a programkínálat még teljesen kiaknázatlan, úgyhogy pár fejlesztő cég biztosan rá fog ugrani a témára. Az is lehet, hogy a későbbiekben kapunk majd egy értelmes ingyenes alkalmazást. A megbízhatatlan bővítményekkel azonban vigyázzunk, mert vírusok települhetnek velük. Mindig ellenőrizzük az internetes fórumokon éppen mit akarunk feltenni a gépre.
 
Van még egy hasonló program, aminek Facebook unseen a neve, és szintén Chrome böngészőkhöz használható, de eléggé megbízhatatlannak tartják, és csak a látta jelzéseket tünteti el. Mivel elvileg teljesen ingyenes, ezért ezt is ki lehet próbálni. Telepítés közben vigyázzunk, mert az unseen egy csomó más értelmetlen programot akar maga mellé telepíteni. 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás