Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Érkezik az új szuperszonikus utasszállító

Érkezik az új szuperszonikus utasszállító

Színes

Érkezik az új szuperszonikus utasszállító

Színes

Promotions 09:52
Ehhez a repülőnek a hangsebesség 2,2-szeresével kell haladnia, amivel még a Concorde-nál is gyorsabb lesz egy kicsit. A tervezők nem csak a levegőbe beszélnek a hangzatos ígéretekkel, hiszen az ügyük mellé sikerült megnyerniük a milliárdos Richard Bransont is, akinek az űrügynöksége mellett saját légitársasága is van, és minden erőforrását a Boom rendelkezésére bocsátotta a fejlesztésekhez.
 
A legnagyobb feladat, amivel meg kellet küzdeni nem is maga a technológia, hanem hogy elkerüljék azokat a hibákat, amik a Concorde bukásához vezettek: a szuperszonikus gép legendásan hangos volt és legendásan sokat fogyasztott, az egekbe szökő jegyárak mellett pedig szinte lehetetlen volt gazdaságosan üzemeltetni a száz férőhellyel rendelkező gépeket.

A Boom gépeiben ennek elkerülése végett mindössze negyven férőhely lesz, egy-egy sorban, vagyis mindenki ablak mellett ülve élvezheti az utazást, a jegyárakat pedig megpróbálják jóval alacsonyabb szinten tartani, mint a Concorde esetében. A "jóval alacsonyabb szint" ebben az esetben amúgy ötezer dollár, vagyis közel másfél millió forint lesz, ami negyedannyi, mint amennyibe a Concorde-on kerültek a jegyek. (P.B.)