promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A MÁV bevezette az e-vonatjegyet
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Elég nagy hülyeség volt eddig, hogy a neten vásárolt jegyeket kötelesek voltunk kinyomtatni. Ezt két módon lehetett, vagy otthon a saját nyomtatónkkal, vagy az állomásokon kihelyezett automatákból. Nos, volt már arra is példa, hogy az automata felmondta a szolgálatot, sok állomáson meg nem is volt. Az még jobb, amikor például vasárnap tömött sorok álltak előtte. Ugyebár a kollégisták ilyenkor használják a legtöbben a vonatot. De visszatérve az előző gondolatra, miért is volt hülyeség? A kinyomtatott jegyen volt egy úgynevezett QR kód. Ezt az egyedi azonosítót a kalauzok az okostelefonjukkal beolvasták, és ha érvényes volt, akkor már mehettek is tovább a sorban. Viszont ezt a QR kódot ugyanúgy be lehetett volna olvasni az utas által birtokolt okostelefonról is. De a MÁV azt mondta, akinek nincsen kinyomtatva, azt kötelesek megbüntetni.
 
Azonban végre megérkezett az e-vonatjegy. A vásárlást ugyanúgy tudjuk intézni neten, mint eddig, de a jegyet nem kell kinyomtatnunk. Elég letölteni egy olyan eszközre, ami 160x160 pixeles méretben meg tudja jeleníteni. Ez lehet okostelefon, laptop, de akár okosóra is.

Az e-vonatjegyet korlátozás nélkül bármely vonaton elfogadják. Természetesen csak a rajta feltüntetett személyt jogosítja fel utazásra a jegyen feltüntetett időszakban és viszonylaton. A helyjegy, pót- és helyjegy csak a jegyen feltüntetett vonaton érvényes.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás