promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hiába nincs Uber, az új app a Taxify már bővítené is a céget
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Budapesten két hónapja megjelent észt szolgáltató alkalmazását eddig több mint 30 ezren töltötték le, amelyen keresztül az első hónapban több mint tízezer utazást foglaltak és az utasok kétharmada az applikáción keresztül fizetett. A cég becslései szerint idén világszerte 30 millió utazást bonyolítanak majd a Taxify szolgáltatásaival, ezen belül mintegy 300 ezret Magyarországon. A tervek között szerepel az e-számla közeljövőbeli bevezetése és az üzleti ügyfelek felé nyitás, valamint a főváros mellett mielőbb megjelennének vidéken is.

A Taxify 2013-ban alakult Észtországban, szolgáltatása jelenleg 20 városban érhető el, idén augusztusban Magyarország mellett Romániában és Kenyában lépett piacra, szeptemberben pedig Ukrajnában, majd októberben Ghánában is elindult. A legközelebbi megjelenés Nigériában várható, de további európai országokban is folytat már a cég tárgyalásokat a piacra lépésről.

A társaság üzleti titokra hivatkozva nem árulta el mekkora bevételre számít idén Magyarországon, ahogy a hazai beruházások értékét sem, csupán annyit közölt: világszinten hónapról hónapra nő a bevétel és a befektetők elégedettek az üzleti eredményekkel. (MTI)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás