promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tévedésből 30 milliós hirdetést vett egy fiú a Google-től
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az Alicante melletti Torreviejában élő José Javier augusztusban nyitott fiókot a Google hirdetési szolgáltatásánál, az Adwordsnél, hogy a remélt reklámbevételekből hangszereket vásároljon zenekarának, amelynek ő a trombitása. A gyermek úgy hitte, a szolgáltatás igénybe vételével sikerül majd fizető hirdetőket toboroznia azokhoz a zenés videókhoz, amelyeket együtteséről, a Los Salerososról szokott feltenni a YouTube-ra. Csakhogy a fiú összetévesztett két szolgáltatást, a hirdetési bevételek megszerzése céljából neki az Adsense-nél kellett volna regisztrálnia.

A téves fiókot annak a takarékszámlának a segítségével létesítette, amelyet szülei nyitottak számára egy banknál spórolt pénze elhelyezésére. A Google csak egy nevet és egy bankszámlaszámot kért, így nem volt semmi akadálya az Adwords-számla megnyitásának.

Mire a bank értesítette a szülőket az egyre gyűlő adósságokról, már 100 ezer eurónyi tartozás halmozódott fel José Javier bankszámláján, és ennyi pénzt a csekély jövedelemből élő szülők nem tudnak kifizetni - számolt be a szokatlan esetről az El País című spanyol lap.

Az újság szerint a különös eset is rávilágít arra, mennyire fontos elolvasni a szolgáltatási szerződések részleteit. A másik amire nem árt figyelni, hogy felelőtlenül ne rendeljünk meg semmilyen szolgáltatást, mert egyes cégek nem lesznek olyan elnézőek, mint a Google.

A hír nyilvánosságra kerülése után, szerdán a Google közleményben jelentette be, hogy az ügy részletekbe menő elemzése nyomán úgy döntöttek, nem hajtják be a fiú családján a tévedésből felhalmozott adósságot, mert fontos számukra „a biztonságos internetes környezet a családokban.” Mindenesetre a zenekarnak nem kell nagyobb hírverés. 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás