promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most már tényleg mehetünk a Marsra!
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
Az már biztos nincs benne, hogy vissza is kell hozni onnan. De a viccet félretéve, sok dokumentumfilmet készítettek már arról, hogyan tudjuk meghódítani a vörös bolygót. Az akkor még sci-finek tűnő téma ma már nagyon is valóságos, és a NASA-nak ki kell találnia, hogyan tűzhetjük ki a zászlónkat a vörös bolygóra. A NASA az USA szenátusától 2017-re 19,5 milliárd dollárt, azaz 5,3 billió forint összeget kért. Ez természetesen megkapják, ha az űrhivatal 25 év alatt embert jutat a Marsra. Amikor a Holdat akartuk meghódítani, arra elég volt 8 év is. Az akkori vezetés 1961-ben jelentette be, hogy bizony ember kell lépjen a Holdra, 1969-ben már ott dzsemboriztunk.
 
Persze ha hamarabb kész lesz a terv, akkor megvalósítható, de a Mars nem a Hold, és jóval messzebb is van. A Mars júniusában 120,7 millió kilométerre haladt el a Földtől. Tíz év után ez volt a legkisebb távolság a két bolygó között. Legközelebb 2018. július 31-én történik hasonló. A Föld és Mars között az átlagos távolság 225 millió kilométer, a két szomszédos bolygó közötti távolság azonban elérheti a 402,3 millió kilométert, amikor diametrálisan ellentétesen helyezkednek el a Naphoz képest. Tehát az se lesz mindegy, milyen dátumot tűznek majd ki a meghódításra.

A NASA a pénzből 4,5 milliárdot költhet felfedezésekre, 5 milliárd dollárt űrbéli műveletekre, és 5,4 milliárdot tudományos kísérletekre. Természetesen folyamatosan jelenteniük kell, hogy haladnak, ne a semmibe menjen el az adófizetők pénze. 
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás