promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bemutatkozott a PS4 Pro
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás
A PS4 Pro és a PS4 között természetesen a teljesítmény a legszignifikánsabb különbség, előbbiben ugyanis gyorsabb CPU és erősebb GPU van, ami szebb vizuális megjelenítést és nagyobb sebességet tesz lehetővé. Mind a játékokat, mind a streamelt videókat képes 4K-ban megjeleníteni, ugyanakkor fontos tudni, hogy a benne lévő Blu-ray olvasó nem 4K-s, vagyis az ilyen lemezeket nem fogja tudni ebben a felbontásban lejátszani. Emellett bár képeket 4K-ban rögzít, videókat csupán a 1080p/30 fps minőségben képes felvenni, ami a Remote Play és a Share Play funkcióknál, valamint a YouTube és a Dailymotion esetében felugorhat 1080p/60 fps sebességre.

A használatához ugyan nem lesz szükség 4K-s televízióra, de annak hiányában sajnos nem tudjuk majd maximálisan kihasználni a konzolban rejlő lehetőségeket.

A Pro mindemellett kompatibilis a PS4 kontrollerével, ugyanakkor a Sony újratervezte a DualShock 4 kontrollert, amely egyrészt, kompatibilis lesz az eredeti PS4-gyel, a Proval és a Slimmel is, másrészt nem történt számottevő változtatás. A legjelentősebb, hogy a touchpad egy részét átlátszóvá tették, így a light bar fénye átvilágít rajta.


A játékok kompatibilitására is fény derül, amely alapján minden új játék futni fog az eredeti PS4-esen és a Slimen is. A külnbség csupán annyi lesz, hogy a Pro változaton nagyobb lesz a frame rate és szebb a grafika. Az új játékok már eleve így érkeznek majd a boltok polcaira, a régebbiek közül pedig több frissítést kap, ami után kihasználhatják a Pro erejét.
 
A PS4 Pro 2016. november 10-én debütál hazánkban, a gépért pedig 134.990 forintot kell majd leszurkolnunk az ajánlott fogyasztói ár alapján. (P.B.)
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás